Aantrekkelijk geprijsde Android tablet

De Iconia Tab A100 is een primeur voor Acer, want dit is de eerste 7-inch Android 3-tablet die effectief verkrijgbaar is. We hebben deze tablet getest.

De Iconia Tab A100 is een primeur voor Acer, want dit is de eerste 7-inch Android 3-tablet die effectief verkrijgbaar is. We hebben deze tablet getest.


De Acer Iconia Tab A100 tablet lijkt als twee druppels water op de Iconia Tab A500. Toch is deze 7-inch tablet niet helemaal identiek aan zijn grotere broer. Over de Acer Iconia Tab A500, die we eerder testten, waren we redelijk positief, al vonden we hem wel wat te groot en te zwaar.


Ondertussen zijn er slankere, lichtere en snellere Android-tablets verkrijgbaar. Maar de Iconia Tab A500 heeft nog altijd iets voor op die recentere tablets, namelijk een lagere prijs. Ook de Acer Iconia Tab A100 is veel goedkoper dan de aangekondigde kleine Samsung Galaxy Tab die eind dit jaar op de markt komt. Je vindt hem voor (veel) minder dan 300 euro.


Android 3 ondersteunde tot voor kort alleen maar schermen van rond de 10 inch, maar onlangs kwam er een update uit die ook kleinere schermen kan aansturen. De Iconia Tab A100 draait uiteraard die laatste, geüpdatete Android 3.2 versie.


Specificaties

De Iconia Tab A100 heeft een 7-inch multitouch-aanraakscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. De processor en chipset zijn dezelfde als bij de Iconia Tab A500 (Nvidia Tegra 2-250 aan 1 GHz met 1 GB werkgeheugen). Het ingebouwde flashgeheugen bedraagt 8 GB en je kunt dit uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje.


Deze tablet ondersteunt uitsluitend WiFi-verbindingen en is momenteel niet verkrijgbaar in een 3G-uitvoering. Bluetooth 2.1 EDR (met A2DP stereogeluid) is eveneens van de partij. De sensoren en camera’s zijn identiek aan die van de Iconia Tab A500 (accelerometer, gyroscoop, a-gps, 2mp camera op de voorkant en 5mp camera op de achterkant).


Prestaties

Qua snelheid presteert deze tablet hetzelfde en soms zelfs iets sneller dan de Samsung Galaxy Tab 10.1 en dat is een van de snelste Android-tablets die je momenteel kunt verkrijgen. Er is echter een maar… het scherm is té aanraakgevoelig, wat in sommige applicaties tot onverwachte resultaten leidt. Vooral bij het typen of bij het bladeren is dat soms knap lastig. Misschien dat een firmware-update hier nog soelaas kan brengen… Ook de sensor die de draairichting van het scherm regelt, is te gevoelig afgestemd.


Conclusie

De Acer Iconia Tab A100 is een compacte 7-inch Android-tablet die goed presteert, maar wel redelijk zwaar is en enkele problemen heeft met de reactiesnelheid van het scherm en sommige sensoren. De beperkte autonomie is wat ons betreft het enige echte nadeel van deze kleine Android-tablet. Maar goed, naar verhouding tot andere tablets is zijn prijs wel erg laag, dus dat je dan wat compromissen moet sluiten is niet meer dan logisch.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content