Adobe apps speciaal voor tablets

Adobe biedt speciale touch apps voor creatieve bewerkingen op Android tablets. We lieten onze vingers los op Adobe Photoshop Touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.

Adobe biedt speciale touch apps voor creatieve bewerkingen op Android tablets. We lieten onze vingers los op Adobe Photoshop Touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.


De zes apps van Adobe zijn geschikt voor Android 3.1 en hoger en laten je toe om multimedia te ontwerpen, te bewerken en te presenteren op en met behulp van je tablet. Alle apps kosten €7,99 en je kunt ze apart kopen. De gebruikte tablet dient een scherm te hebben met een diagonaal van minstens 8,9 inch en een resolutie van minstens 1280 x 800 pixels.


Eén van de zes apps, namelijk Adobe Ideas, is ook beschikbaar voor iOS 3.1 of hoger en werkt dus ook op Apple iPhone, iPod Touch en iPad. Wellicht zullen op termijn alle Adobe Touch apps ook beschikbaar komen voor iOS. Momenteel is dat dus alleen het geval voor Adobe Ideas.


Creative Cloud

De Adobe Touch Apps zijn volledig compatibel met Creative Suite, Adobe’s creatieve software voor Windows-gebruikers. Je kunt ontwerpen uitwisselen tussen beide programma’s en bijvoorbeeld iets wat je op je tablet met je vingers gestart bent verder uitwerken met je computermuis op je Windows-desktop of -laptop. Je kunt ook de camera op je tablet gebruiken om foto’s, afbeeldingen en kleuren te importeren in het digitale canvas van Creative Suite.


De uitwisseling tussen tablet en gewone computer verloopt het eenvoudigst via Adobe Creative Cloud. Een account bij die Creative Cloud is overigens een vereiste om met de Adobe Touch Apps te kunnen werken. Je ontwerpen zijn dan overal waar je internettoegang hebt beschikbaar. Op die manier kun je ook met een groep mensen aan iets werken, naar keuze op tablet, computer of beide tegelijk.


De zes op een rij

De aanraakversie van Photoshop zal wellicht de populairste app worden in de reeks. Deze app laat je toe om afbeeldingen die je met je tablet maakt of die je van het internet plukt te bewerken. Je kunt in de app zelfs direct in Google naar afbeeldingen zoeken. De touchversie van Photoshop is uiteraard beperkter dan de gewone desktopversie, maar we stonden toch te kijken van de mogelijkheden. Met eenvoudige vingerbewegingen kun je bijvoorbeeld meerdere foto’s combineren in een collage of in een gelaagde afbeelding.


Photoshop Touch is een logische aanvulling op de gewone Photoshop. Kuler daarentegen is iets wat zonder tablet moeilijker realiseerbaar zou zijn. Met deze app kun je kleurschema’s aanmaken en vastleggen die je dan later kunt gebruiken in je creatieve projecten. Met Kuler kun je kleurthema’s op de klassiek manier aanmaken met behulp van een kleurenwiel en de nodige vingerbewegingen.


De Adobe Ideas app is een soort elektronische brainstormer waarmee je onderweg creatieve ideeën kunt vastleggen. Het is eigenlijk een vectortekenprogramma met vingerbediening. De afbeeldingen die je hier creëert, kun je in Adobe Illustrator openen om ze verder te verfijnen. Adobe Collage leunt dicht aan bij Ideas, maar is vooral bedoeld om informatie van allerlei bronnen samen te voegen tot collages die je kunnen helpen om een creatief concept uit te werken.


Adobe Proto is vooral bedoeld voor ontwerpers van software, apps en website. Zij kunnen er functionele prototypes mee ontwerpen van een app of een website. Ten slotte is er Debut, een app waarmee je je ontwerpen aan een klant of een collega kunt presenteren op je tablet. In feite is het een eenvoudige presentatietoepassing die je met je vingers bedient. In Debut kun je bestanden importeren uit Photoshop, InDesign en Illustrator.


Conclusie

Als je al Adobe-applicaties gebruikt op je gewone pc dan vormen de Adobe touch apps volgens ons een goede en goedkope aanvulling op de mogelijkheden daarvan. Dit is natuurlijk nog maar de eerste generatie. Naarmate tablets krachtiger zullen worden, zullen ook dit soort apps meer mogelijkheden krijgen. Of ze op termijn ook de gewone computerprogramma’s kunnen vervangen, is natuurlijk een heel andere vraag.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content