Aldi desktop-pc is all-rounder

Vanaf woensdag 24 augustus ligt er bij Aldi tussen het kaftpapier en de kleurpotloodjes een computer voor slechts € 499. Volgens Aldi is de Belgische student blijkbaar het meest tevreden met een desktop voor thuis of op kot. Een preview.

Vanaf woensdag 24 augustus ligt er bij Aldi tussen het kaftpapier en de kleurpotloodjes een computer voor slechts 499 euro. Volgens Aldi is de Belgische student blijkbaar het meest tevreden met een desktop voor thuis of op kot. Een preview.


De Medion Akoya MD 8360 (E2305) desktop is uiterlijk amper te onderscheiden van zijn voorgangers: de typische blinkend zwarte kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een ligplaats voor een Medion HDDrive2go super speed, Medion’s externe harde schijf. Die moet je wel afzonderlijk aanschaffen (74,99 euro voor 1,5 TB).


Het hart van deze desktop is een Intel Core i3 2100. Dat is een vrij recente CPU, het instapmodel van de Sandy Bridge reeks van de 2de generatie. Het is een Dual Core, maar dank zij de Intel Hyper-Threading Technology kan hij vier Threads gelijktijdig behandelen.


Dit instapmodel mist wel de Turbo Boost-functie waarbij de processor, door tijdelijk zijn frequentie te verhogen, een tandje bij kan steken wanneer hij het zwaar te verduren krijgt. Omgekeerd kan de Enhanced Intel Speedstep Technology de frequentie en de spanning wel verlagen op rustige momenten om aldus stroom te sparen.


Grafisch

Deze Akoya MD 8360 (E2305) heeft 4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen. Het MSI moederbord biedt wel slechts plaats aan twee geheugenlatjes en die twee ligplaatsen zijn elk al bezet met een 2GB DDR3 PC3-10600 CL9 latje van Samsung. Als je het geheugen later wilt uitbreiden kan je niets meer bijsteken, je moet de geïnstalleerde latjes vervangen.


De Intel Core i3 2100 bezit weliswaar ook een geïntegreerde grafische chip (Intel HD Graphics 2000), maar Medion verkoos voor deze Akoya MD 8360 (E2305) een afzonderlijke grafische kaart: een AMD Radeon HD6670 DirectX 11. Ze heeft een eigen geheugen van 1024 MB DDR5 en teert dus niet op het gewone werkgeheugen.


Andere specificaties

De harde schijf is ruim bemeten: 1,5 TB. Deze Western Digital Caviar Green WD15 EARS is wel geen snelheidsmonster. Het woordje “green” heeft betrekking op het lage energieverbruik, en dat bereikt men door een lage snelheid (5.400 RPM). Voordeel: minder warmteproductie en stiller, nadeel: (iets) langere lees- en schrijftijden.


De overige aansluitingen zijn oké met vooraan een multi-formaat kaartlezer, e-Sata, een microfoon en koptelefoonaansluiting voor de headset een USB 2.0 plus een USB 3.0 plug. Toch betreuren we dat er achteraan wel 4 x USB 2.0 aansluitingen zijn, maar geen enkele USB 3.0. De 2 x PS/2 aansluitingen voor muis en klavier worden wat ongewoon, maar je kunt die ook via USB aansluiten natuurlijk. Verbinden met het netwerk kan zowel met een kabeltje (Gigabit LAN 10/100/1000 Mbit/s) als draadloos (LAN IEEE 802.11n-standaard). Bluetooth ontbreekt evenwel.


Conclusie

Echt uitzonderlijk is deze Medion Akoya MD 8360 (E2305) niet, maar voor minder dan 500 euro krijg je een vrij volledige desktop, gebouwd volgens de meest recente technologieën. Het is een all-rounder, tot en met spelletjes. Gezien de eerder beperkte uitbreidingsmogelijkheden is hij af te raden voor wie als eerste werk de kast wil openschroeven om er van alles bij te steken of aan te veranderen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content