Aldi-pc met AMD Phenom Quad-Core processor

De winkelketen Aldi legt om de zoveel tijd een pc of laptop tussen de winkelwaren. Vanaf morgen 31 maart 2010 kun je er de Medion Akoya P7350 D desktoppc kopen. Wij bekeken alvast de specificaties.

De winkelketen Aldi legt om de zoveel tijd een pc of laptop tussen de winkelwaren. Vanaf morgen 31 maart 2010 kun je er de Medion Akoya P7350 D desktoppc kopen. Wij bekeken alvast de specificaties.

De Medion Akoya P7350 D is een multimediapc die is uitgerust met een Phenom II X4 925 Quad-Core processor. Voor de grafische kaart koos Medion voor een product van ATI: de Radeon HD 5670 DirectX 11. De CPU ondersteunt DDR2 en DDR3 SDRAM. Gelukkig koos Medion voor twee Samsung modules van elk 2 GB DDR3 SDRAM. Een klein stukje van deze 4 GB ga je standaard niet kunnen gebruiken, want de pc wordt geleverd met Windows 7 – 32 bit voorgeïnstalleerd. Je zult de meegeleverde 64 bit versie moeten installeren om de volle 4 GB te benutten, maar wanneer je toch die nogal drastische stap wenst te zetten, adviseren we je ineens nog 4 GB meer te installeren. Er zijn nog twee banken vrij en zoveel kost dat nu ook weer niet.

Grafische kracht De ATI Radeon grafische kaart is voorzien van 1024 MB GDDR5 geheugen. De kaart heeft een D-Sub VGA-, DVI-I- en HDMI-aansluiting. Nog een aardigheidje: heel wat videokaarten ondersteunen twee monitors, maar deze ATI Radeon ondersteunt er zelfs 3! Volgens testen is het met deze kaart mogelijk om 3D spelletjes te spelen, zij het dan wel niet altijd in de hoogste resolutie. Het is een opvallend energiezuinige kaart (64 W maximaal, 15 W (!) in rust). De keuze voor energiezuinige componenten is de laatste tijd een steeds terugkerend aspect bij Medion. Of dat met milieubewustzijn te maken heeft, dan wel dat ze willen vermijden een zwaarder voedingsblok te moeten gebruiken laten we in het midden. De geïnstalleerde FSP voeding van 400 W lijkt ons anders wel voldoende ruim bemeten.

Opslag en audio Op de harde schijf werd al evenmin beknibbeld: het is een Western Digital WD15EARS van maar liefst 1,5 TB. Ook op audio-gebied kan deze Medion Akoya P7350 D (MD 8860) zijn mannetje staan: 8 kanaals High Definition Audio, daar zit muziek in. Voor de luidsprekers moet je wel zelf zorgen natuurlijk. Het enige wat eigenlijk niet klopt in dit succesverhaal, is de dvd-brander. Geen slecht woord over de ingebouwde LG GH22NS50: dual layer, dvd-r en dvd+r – maar geen Blu-ray. Daar Aldi deze Medion Akoya P7350 D (MD 8860) in zijn reclame het predicaat “Multimedia PC” toebedeelt, had Blu-ray naar onze mening niet mogen ontbreken.

Conclusie Eind 2009 kon je een Medion Akoya P7330 D (MD 8852) kopen voor 599 euro. Nu koop je voor dezelfde prijs de Medion Akoya P7350 D (MD 8860). In computerland geldt nog altijd een evolutiewet: ofwel kost hetzelfde toestel na enkele maanden een beetje minder, ofwel krijg je voor dezelfde prijs een beetje meer en een beetje beter. Deze Medion Akoya P7350 D (MD 8860) is een schoolvoorbeeld van het tweede luik van deze wet.

René Paulus Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content