Android smartphone in minimalistisch design

De Liquid E, Acer’s nieuwe versie van de Liquid S100, is een Android smartphone die qua uiterlijk, gewicht en afmetingen trekjes gemeen heeft met de Apple iPhone.

De Liquid E, Acer’s nieuwe versie van de Liquid S100, is een Android smartphone die qua uiterlijk, gewicht en afmetingen trekjes gemeen heeft met de Apple iPhone.

De Acer Liquid E heeft een 3,5-inch capacitief tft-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. De voorkant van de smartphone wordt grotendeels ingenomen door het aanraakgevoelige scherm. De Liquid E heeft slechts drie fysieke toetsen, vermits je deze Android smartphone voornamelijk met je vingers bedient. Het minimalistische ontwerp maakt van de Acer Liquid E een erg gestroomlijnde smartphone. Hij meet 115 x 62.5 x 12.5 mm en weegt 135 gram.

Android

De Acer S100 werkte met versie 1.6 van het Android besturingssyteem. De Liquid E heeft Android versie 2.1 Eclair. Het is meteen het grootste verschil met zijn voorganger. Android leunt sterk op Google voor functies zoals e-mail, contacten, surfen, chatten, video en vele andere. Het maakt dat de Liquid alleen echt bruikbaar is met een permanente internetverbinding. Als je op je desktop vaak de diensten van Google gebruikt, is een Android-mobieltje heel handig. Je hebt dan overal eenvoudig toegang tot je gegevens. Je bedient alles met je vingers en met de vier tiptoetsen onder het scherm.

De nieuwe versie van de Liquid biedt nu vijf startschermen die je naar links en rechts vegend met je vinger(s) kunt openen. Je kunt ze inrichten met je favoriete widgets en applicaties. Zeker met het voortdurend toenemende aanbod aan apps in Android Market is dit handig. Het beeld dat het scherm van de Liquid E toont, is trouwens van goede kwaliteit.

Multitouch

De nieuwe versie van het Android besturingssysteem maakt multitouch mogelijk. Je kan op het scherm bij foto’s, documenten of kaarten inzoomen door eenvoudigweg je vingers open en dicht te bewegen. Dat werkt vlot. Ook de touchbediening werkt over het algemeen vlot, al reageert het scherm niet altijd even prompt op je aanrakingen, bijvoorbeeld bij het naar boven en naar beneden scrollen van het scherm met programmmapictogrammen of het bedienen van de zoomfunctie van de camera. Het virtuele toetsenbord werkt stroef, al verbetert dat wel als je het mobieltje in de landschapsrichting houdt. Scrollen en browsen gaat wel erg snel.

Conclusie

De Acer Liquid E brengt versie 2.1 van het Android besturingssysteem naar de Liquid S100. Verder hebben we weinig verschillen gevonden. Er is dus niet echt sprake van een hardware-update. Voor zijn prijs van 399 euro biedt deze smartphone erg veel functionaliteit en de nieuwe home screens maken de toegang tot de vele apps die Android Market biedt een stuk toegankelijker. Ook de multitouch-ondersteuning is een meerwaarde. De smartphone presteert ook vlot, al moet je de soms wat stroeve touch-bediening en de nauwe integratie met alle Google-diensten voor lief bijnemen. Maar dat laatste zullen heel wat gebruikers wellicht eerder een voor- dan een nadeel vinden.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content