Android-smartphone met groot scherm

De HTC Desire HD smartphone heeft een extra groot scherm van 4,3 inch en gebruikt Android 2.2 als besturingssysteem. Een test.

De HTC Desire HD smartphone heeft een extra groot scherm van 4,3 inch en gebruikt Android 2.2 als besturingssysteem. Een test.


Naast een fraai uiterlijk met een groot 4,3-inch aanraakscherm met 480 x 800 pixels resolutie, heeft de HTC Desire HD smartphone ook een snelle 1 GHz processor. In combinatie met 768 MB ram-geheugen en 1,5 GB interne opslagruimte levert dit een vlotte werking op van Android 2.2 (met onder andere verbeterde ondersteuning voor Microsoft Exchange). De opslagruimte kan overigens nog worden uitgebreid met een microSD-kaartje.


Functionaliteit

Het multitouchscherm reageert heel accuraat op vingerbewegingen. Hoewel het toestel redelijk groot is uitgevallen (68 x 123 x 11,8 mm), blijft het gewicht met 164 gram (inclusief batterij) meer dan aanvaardbaar. Filmpjes (van goede kwaliteit) bekijken op de Desire HD is een waar plezier, net als typen op het grote, virtuele toetsenbord.


Foto’s

Wanneer we de foto’s bekijken die we maakten op een zonnige voorjaarsdag, valt meteen op dat deze van voldoende kwaliteit zijn om op 10 x 15 formaat af te drukken. Wanneer we de foto’s meer in detail bekijken, zien we dat deze niet scherp genoeg zijn. De kleurweergave is daarentegen wel goed. Nog erger is het gesteld met de foto’s die we binnen namen. Deze zijn onscherp, niet kleurecht en vertonen bovendien veel ruis. Wij hadden in elk geval meer verwacht van de ingebouwde acht megapixel camera van de HTC Desire HD.


Conclusie

De HTC Desire HD is een zeer fraaie en eenvoudig bruikbare smartphone. Het grote scherm biedt vele voordelen en is vooral nuttig voor internetgebruik en e-mail. Dankzij Android 2.2 is de Desire HD bovendien inzetbaar als wifi-hotspot. Wel hadden we meer verwacht van de ingebouwde acht megapixel camera. Dankzij HTCSense.com kan je onder andere het toestel vergrendelen en resetten als je het verliest of in geval van diefstal.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content