Android tablet met kindvriendelijke app van Lenco

De Lenco TAB-813 is een 8-inch tablet met Android 4.0. Dankzij de Kido’z app zou dit een kindvriendelijke tablet moeten zijn. We zochten het uit.

De Android tablet van Lenco ziet er niet alleen mooi uit, maar voelt ook erg stevig aan. Dat verwacht je eigenlijk niet van een instaptoestel met een uitzonderlijk lage prijs van 159 euro. De TAB-813 is uitgevoerd in een combinatie van glanzend en mat zwart. De achterzijde is voorzien van een speciaal motief dat voor een stevige grip moet zorgen.


De Lenco TAB-813 beschikt over een 8-inch capacitief aanraakscherm met een resolutie van 800 x 600 pixels. Het scherm ondersteunt multi-touch en is erg helder. Het hart van de Lenco TAB-813 wordt gevormd door de Allwinner A13 1,2 GHz processor aangevuld met 512 MB DDR3 ram-geheugen. De Allwinner A13 System on a Chip (SoC) wordt meestal gebruikt in goedkope instaptablets.


Verder heeft het toestel twee camera’s aan boord. De primaire camera op de achterzijde heeft een resolutie van 2.0 megapixel. De secundaire camera op de voorzijde moet het helaas stellen met slechts 0,3 megapixel. Het interne geheugen van 8 GB kan je met behulp van een microSD-kaart uitbreiden tot maximaal 16 GB.


Kido’z Play app

Kido’z en Lenco hebben de handen in elkaar geslagen om samen veilige en speelse leeromgevingen voor kinderen te ontwikkelen op tablets. De Kido’z Play-applicatie wordt voorgeïnstalleerd op Lenco tablets en zorgt ervoor dat ouders met een klik kunnen wisselen tussen ouder- en kindmodus. De app laat kinderen navigeren, spelen, onderzoeken en ontdekken in een veilige omgeving, ver van ongewenste content. Bovendien blijft data van de ouders, zoals contactgegevens en e-mail, buiten het bereik van kinderen.


Om Kido’z te gebruiken moet je een gratis account aanmaken. De app start standaard in het Engels, maar via de ouder-account kan je eenvoudig switchen naar Nederlands. De ouders kunnen de account overigens gewoon via internet beheren. Als ouder kan je dus eenvoudig nieuwe sites toevoegen, tijdslimieten instellen, etcetera.


Prestaties

Met behulp van AnTuTu Benchmark zullen we op objectieve wijze de prestaties van de Lenco TAB-813 beoordelen. We downloaden AnTuTu Benchmark v3.0.3 via Google Play en starten de benchmark. De Lenco TAB-813 behaalde een globale AnTuTu score van 3.321 punten. We geven ook nog de detailscores mee: CPU: 839, GPU: 1499, RAM: 539, I/O: 444.


De resultaten tonen aan dat de TAB-813 niet erg krachtig is. Als we puur op performance beoordelen, scoort de Lenco TAB-813 erg laag. Gelukkig merk je daar niet veel van als je de tablet gebruikt voor normale doeleinden, zoals internetten, HD-video bekijken, muziek beluisteren en foto’s bekijken.


Conclusie

De Lenco TAB-813 is een zeer complete minitablet voor een zeer lage prijs (159 euro). De hardware is niet erg performant, maar bij normaal gebruik hebben we hiervan geen hinder ondervonden. Ook in HD-videoweergave verslikt het toestel zich niet. Bovendien is de tablet kindvriendelijk dankzij het voorgeïnstalleerde Kido’z platform. Als ouder heb je te allen tijde controle op het tabletgebruik van je kinderen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content