App om altijd en overal mobiel tv te kijken

Met de mobiele uitvoering van Bhaalu, de slimme tv-recorder in de cloud, kan je op pc, smartphone en tablet niet alleen altijd en overal tv kijken, maar ook tot 28 dagen terugspoelen. Een test.

We waren vorig jaar erg enthousiast over de Bhaalu Smart TV Box. Beschik je over een recente pc, tablet of smartphone met Microsoft Windows 7 of 8, Mac OS X, Android 4 of hoger of Apple iOS op iPad 2 of hoger dan kun je deze cloud-videorecorder voortaan ook gewoon op je pc of mobiele apparaat gebruiken.


Enige voorwaarde is dat je al een bestaand tv-abonnement hebt bij Telenet (digitaal of analoog), Belgacom, Scarlet, Snow, TVV, VOO of TV-Vlaanderen. Mobile Vikings-klanten krijgen Bhaalu Mobiel gratis bij hun sim-kaart.


Wat kost het?

Bhaalu is heel wat interessanter dan de concurrentie (Stievie van de Vlaamse omroepen, TV Overal van Belgacom en Yelo van Telenet). Het is goedkoper, universeler, heeft een groter aanbod en heeft minder frustrerende trekjes (lees onze testen van Stievie en Yelo; Belgacom TV Overal hebben we niet getest).


Het aanbod aan tv-zenders hangt af van je huidige tv-abonnement. Op de website van Bhaalu vind je een overzicht per tv-aanbieder. Het zijn er doorgaans meer dan je bijvoorbeeld bij Stievie krijgt.


Bhaalu werkt met elke internetprovider. Frustrerend voor digitale tv-abonnees van Telenet en Belgacom is dat mobiel tv kijken met Yelo of TV Overal alleen kan als je ook een Telenet- of Belgacom-internetabonnement hebt. En wij die dachten dat dergelijke koppelverkoop door Europa verboden is… Maar goed, je kunt dit voortaan eenvoudig omzeilen door te kiezen voor Bhaalu Mobiel. Dan ben je vrij om een tv-abonnement te kiezen en vrij om een internet-abonnement van een andere leverancier te kiezen.


Bhaalu Mobiel kost eenmalig 49 euro. Daarnaast betaal je maandelijks nog 5 euro “voor het gebruik en onderhoud van de infrastructuur van de vereniging”. Dat is heel wat goedkoper dan Stievie, dat 9,99 euro per maand kost (voor slechts elf uitsluitend Vlaamse zenders). Bhaalu werkt op zowat alle platformen en is dus niet beperkt tot bijvoorbeeld Android en iOS zoals onder andere Stievie dat wel is.


In de prak­tijk

Maar werkt Bhaalu Mobiel wel goed? Je krijgt tv-beel­den in sd-kwa­li­teit, geen hd-kwa­li­teit, maar zeker op klei­ne­re scher­men is dat geen pro­bleem (de con­cur­ren­tie biedt trou­wens evenmin hd op mobiele scher­men).


Ons viel de grote sta­bi­li­teit van het systeem op. Tijdens onze testen haperde de tv-beel­den nooit op geen enkel ap­pa­raat. Leuk is ook dat de in­ter­fa­ce op alle ap­pa­ra­ten iden­tiek is. Het is trou­wens gro­ten­deels de­zelf­de in­ter­fa­ce als op de Bhaalu Box die we eerder hebben getest, we ver­wijzen je dus naar die test voor verdere details.


Eén van de slimmigheden is dat Bhaalu Mobiel op Android en iOS eigenlijk geen ‘native’ app, maar een webtoepassing is (we veronderstellen een html5-app). Daardoor werkt ze op alle platformen die html5 ondersteunen. En dat zijn alle recente pc’s, smartphones en tablets.


Onder Windows 7 / 8 en Mac OS X moet je overigens wel ‘native’ software installeren om Bhaalu Mobiel te kunnen gebruiken. Dat betekent ook dat Bhaalu Mobiel niet functioneert op Windows RT-tablets (of Windows Phone-smartphones). Bij Windows 8 functioneert het alleen in de desktopmodus.


We probeerden Bhaalu Mobiel uit op een iPad Mini, een Android 4.1 en 4.4 tablet, een Android 4.4 smartphone, een oudere 2,4 GHz Intel Core 2-pc met 32-bit Windows 7 en een een recente 64-bit Windows 8.1 tablet en op al die systemen werkte de app niet alleen stabiel, maar krek op dezelfde manier, met identieke interface.


Als je betaalt voor Bhaalu kun je het op gelijk welk apparaat gebruiken, maar als je op meerdere apparaten tegelijk wil kijken, heb je meerdere mobiele licenties nodig. Heb je al een Bhaalu Box dan kun je wel tegelijk naar je Box en naar Bhaalu Mobiel kijken.


Conclusie

Ben je op zoek naar een oplossing om tv te kijken en te time-shiften op een mobiel apparaat dan is het aanbod van Bhaalu Mobiel momenteel onklopbaar en dat zowel op het vlak van kost, flexibiliteit, gebruiksgemak als aanbod.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content