Apple iPod nano als polshorloge

Het Amerikaanse WiMo Labs pakt uit met de stijlvolle TikTok Multi-Touch Watch Band waarmee je een Ipod nano van de 6de generatie als polshorloge kan dragen.

Het Amerikaanse WiMo Labs pakt uit met de stijlvolle TikTok Multi-Touch Watch Band waarmee je een Ipod nano van de 6de generatie als polshorloge kan dragen.


Apple’s laastte generatie van de iPod nano is 37,5 x 41 x 8,78 mm klein en bedien je volledig via het 1,54-inch aanraakscherm dat de volledige voorkant in beslag neemt. Het mediaspelertje is klein genoeg om rond je pols te dragen. Je kunt hem dan zelfs als horloge gebruiken, want dankzij de nieuwste software-upgrade bevat de nano verschillende virtuele polshorloges.


Er bestaan diverse oplossingen hiervoor, in allerlei prijsklassen. Eén van de populairste wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf WiMo Labs. Ze voeren twee modellen: de LunaTik, waarin je de iPod nano permanent kunt bevestigen met behulp van een slimme klik- en schroefbevestiging, en de TikTok, waarin de iPod nano gewoon vastklikt, zodat je hem ook gemakkelijker kunt verwijderen.


Werking

De TikTok (en LunaTik) zijn ontworpen door de Amerikaanse industriële ontwerper Scott Wilson, die bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor het design van de Microsoft Xbox360 Slim en Xbox Kinect. De TikTok Black die wij testten heeft 2,8cm-brede polsbandjes van zwart, rubberachtig silicone met een antistofbehandeling.


Het vakje waarin je de iPod nano 6G in vastklikt, is gemaakt van versterkt PC/ABS. De bandjes zijn aan het kliksysteem bevestigd met schroefjes uit geborsteld roestvrij staal. Ook de gesp is vervaardigd uit dit materiaal. De band is groot genoeg voor polsomtrekken tot ca. 25cm (8,5 inch). Je kunt de band aan je polsomtrek aanpassen via een verplaatsbaar blokje dat je in een van de vele uitsparingen in de band kunt steken zodat alles goed aansluit en er geen delen van de band meer uitsteken.


De iPod nano klikt stevig vast in de voorziene uitsparingen. Daarbij blijven de zijkanten vrij, zodat je nog altijd de usb-kabel of een dockingstation kunt aansluiten. Ook de drie bedieningsknoppen op de zijkanten blijven bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de koptelefoonaansluiting.


Horloge

Om hem als horloge te gebruiken, ga je naar Instellingen, Algemeen, Beginscherm, Datum en tijd en zet je de schuifschakelaar naast “Tijd bij activering” aan. Vervolgens kun je onder Wijzerplaat een horlogeweergave kiezen. Je hebt keuze uit vijftien verschillende wijzerplaten, op voorwaarde dat je je iPod nano via iTunes bijwerkt naar de nieuwste systeemsoftware.


De wijzerplaat wordt niet permanent getoond, maar alleen wanneer je de iPod nano activeert via de knop op de zijkant. Tot dan blijft het scherm uiteraard gewoon zwart. Om de tijd te checken klik je gewoon even op het knopje op de zijkant en door nog een keer te klikken maak je het scherm weer zwart. Op deze manier gaat de batterij ongeveer twee weken mee. Maar je kunt natuurlijk ook de gewone functies van je iPod nano blijven gebruiken. Dat beperkt uiteraard de autonomie.


Conclusie

De TikTok is de stijlvolste, stevigste en slimst ontworpen polsband voor de Apple iPod nano die we kennen. Het is niet toevallig ook een van de duurdere (vanaf 40 euro), maar in dit geval is goedkoop vaak miskoop. Ook de 7de generatie iPod nano zal in deze band passen en bovendien kun je er altijd nog een analoge horlogemodule (de AnTik) voor kopen mocht je je iPod nano op termijn vervangen. Je kunt hem bij ons onder andere kopen in de Apple shop, maar bijvoorbeeld bij Amazon.de is hij iets goedkoper. Ook in de States zelf is hij goedkoper mocht je daar binnenkort naartoe reizen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content