Beschermhoes voor smartphones

Otterbox is een Amerikaans bedrijf dat omhulsels of cases voor mobiele apparaten maakt. Wij bekeken een hoes uit de Commuter Series die specifiek bedoeld is voor smartphones.

Otterbox is een Amerikaans bedrijf dat omhulsels of cases voor mobiele apparaten maakt. Wij bekeken een hoes uit de Commuter Series die specifiek bedoeld is voor smartphones.


De Otterbox Commuter Series smartphone case bestaat uit twee delen: een zacht omhulsel gemaakt van silicone, met daarrond een harde schil van polycarbonaat. Dit omhulsel beschermt je dure smartphone zowel tegen krassen als tegen stoten. Ook de knoppen, sleuven en uitsparingen worden door deze case beschermd.


Naast de zachte en plooibare silicone hoes en de harde polycarbonaat schil (beiden zwart) bevat de verpakking ook een zelfklevende en verwijderbare schermfilm, een doekje om het scherm te kuisen en een hard kaartje om de film zonder luchtbellen op je scherm te bevestigen.


Beschermingsfilm monteren

Je begint met het aanbrengen van de film, iets wat overigens optioneel is en niet altijd nodig bij recente smartphones zoals de door ons gebruikte Motorola Atrix die verstevigd Gorilla glas hebben. In ons geval hebben we de film toch bevestigd. Het is een secuur werkje waar je best wat tijd voor uittrekt.


Bij ons bleven aan de zijkant enkele hardnekkige kleine luchtbelletjes aanwezig die we niet wegkregen, maar deze bevonden zich net naast het scherm en stoorden dus niet tijdens het werken met de smartphone. De schermkwaliteit ging er overigens lichtjes op vooruit dankzij (vermoeden we) een polarisatiefilter die in de film is verwerkt: de kleuren zagen er meer gestoken uit. Het scherm reageerde even vlot als voorheen op vingerbewegingen.


Omhulsels monteren

Eerst monteer je het zachte silicone omhulsel. Dit verloopt probleemloos. Alle uitsparingen passen perfect. De koptelefooningang op de bovenkant en de usb- en hdmi-uitgangen aan de zijkant worden afgeschermd door siliconen dopjes die je gemakkelijk opzij kunt duwen wanneer je een van deze ingangen nodig hebt. De volumeknop op de zijkant wordt helemaal bedekt, maar twee uitstulpingen geven aan waar je moet duwen om het geluid harder of zachter te zetten.


Het zachte omhulsel beschermt je dure toestel tegen krassen en stoten en bovendien geeft het ook meer grip. De Motorola Atrix heeft bijvoorbeeld een vrij gladde kast die nogal gemakkelijk uit de hand glijdt. Met dit omhulsels ligt hij steviger in de hand. Wil je nog meer bescherming (bijvoorbeeld tijdens het sporten) dan kun je de harde schil ook nog bevestigen. Die klikt over het silicone omhulsel en schermt vooral de zij- en onderkant van je smartphone. Alle uitsparingen en aansluitingen blijven ook in dit geval bereikbaar. De zachte hoes voegt 17 gram toe aan het gewicht van je toestel en de harde schil doet er nog eens 11 gram bij. Als je beide omhulsels monteert, weegt je toestel dus (slechts) 28 gram méér.


Conclusie

De Otterbox Commuter Series cases zijn niet te zwaar, noch te duur – 20 à 36 euro naargelang model en leverancier – en beschermen je dure smartphone tegen krassen en beschadigingen. De afwerking is zeer goed; alle uitsparingen passen perfect en de case heeft geen negatieve invloed op de bediening of de geluidskwaliteit van je smartphone.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content