Betaalbare HTC Windows Phone 8 smartphone in hippe verpakking

HTC ontwikkelt ook smartphones met het nieuwe, mobiele besturingssysteem Windows Phone 8. Na de HTC Windows Phone 8X testten we de 8S, een goedkopere uitvoering.

De HTC Windows Phone 8S heeft een unibody behuizing en voelt mede daardoor erg stevig aan. Bij ons testexemplaar is de afschuifbare onderklep uitgevoerd in een felgele kleur, net als de speakergrill en de cameralens. De rest van het toestel is lichtgrijs. Deze combinatie levert een kleurrijke, maar vooral trendy smartphone op.


Het 4-inch Super LCD-scherm (800 x 480 pixels) neemt een groot deel van de voorzijde in beslag. Net boven het scherm werd de speakergrill met geïntegreerde meldings-LED ingebouwd. De nabijheidssensor is mooi weggewerkt in de glanzende, zwarte rand rondom het scherm. Onder het scherm voorzag HTC de drie aanraakgevoelige, bekende Windows Phone toetsen: terug, start en zoeken. Een secundaire camera op de voorzijde is niet voorzien. Videobellen behoort dus niet tot de mogelijkheden. Het toestel meet 120,5 x 63 x 10,28 mm en weegt 113 gram, inclusief batterij.


Het Windows Phone 8 besturingssysteem zit zeer goed in elkaar en we vinden het erg intuïtief. Het scherm van de HTC Windows Phone 8S reageert vlot op aanrakingen en alles is goed zichtbaar. Dankzij Internet Explorer 10 kan je vlot surfen op internet. Alle pagina’s werden tijdens onze test snel opgebouwd. Ook het schakelen tussen verschillende apps vormde geen enkel probleem.


Technisch

De HTC Windows Phone 8S (A620e) is uitgerust met een Qualcomm S4 1 GHz dual core processor en 512 MB ram-geheugen. Het interne opslaggeheugen is met 4 GB erg beperkt, maar kan gelukkig uitgebreid worden met een microSD-kaart. De 1700 mAh batterij kan niet worden verwisseld. Wanneer de batterij defect of versleten is, zal je het toestel dus moeten binnenbrengen voor reparatie. Een trend die we niet graag zien.


Voorts is het apparaat voorzien van een G-sensor, een nabijheidssensor en een sensor voor omgevingslicht. Uiteraard heeft deze smartphone ook Bluetooth (v 3.1) en wifi 802.11 b/g/n aan boord. Ook heeft het toestel een ingebouwde GPS-antenne met GLONASS-ondersteuning. De Windows Phone 8S kan verbinden met volgende netwerken: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz en HSPA/WCDMA Europa/Azië 900/2100 MHz. Helaas voorzag HTC geen chip voor Near Field Communication (NFC). Wel is Beats Audio van de partij, HTC’s technologie voor het verbeteren van de muziekweergave.


Prestaties

De prestaties van de HTC Windows Phone 8S zullen we op objectieve wijze beoordelen met behulp van WP Bench, html5test.com en Futuremark Paecekeeper. In WP Bench haalt de HTC Windows Phone 8S een score van 179,63 punten. Dat is een lagere score dan de eerder besproken HTC Windows Phone 8X, maar nog steeds veel beter dan de Nokia Lumia 800.


In de HTML5-test van html5test.com laat het toestel een score optekenen van 320 punten, precies evenveel als zijn grotere broertje. Tot slot lieten we ook de Futuremark Paecekeeper webtest los op de HTC Windows Phone 8S en dat leverde 194 punten op. De HTC Windows Phone 8X scoorde hierin met 338 punten dus beduidend beter.


De batterij zingt het volgens de leeglooptest van WP Bench 3 uur en 13 minuten uit. Dat is een stuk korter dan de HTC Windows Phone 8X die we eerder al testten.


Conclusie

De HTC Windows Phone 8S is een trendy toestel in een degelijke behuizing en meer dan geschikt voor dagelijks multimediaal gebruik. Microsoft pakt uit met een state-of-art besturingssysteem dat niet alleen ons, maar vele gebruikers weet te overtuigen. Windows Phone 8 is technisch en visueel erg sterk. De vast gemonteerde batterij van de HTC Windows Phone 8S is een nadeel dat extra kosten met zich meebrengt als je deze moet (laten) vervangen. Verder is de HTC Windows Phone 8S een prima smartphone voor een erg schappelijke prijs van 329 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content