Billijk geprijsde zakelijke A3-multifunctional

De Brother MFC-J6510DW inkjetmultifunctional kan afdrukken, kopiëren, scannen en faxen tot A3-formaat. De ideale all-in-one voor het kantoor? We zochten het uit.

De Brother MFC-J6510DW inkjetmultifunctional kan afdrukken, kopiëren, scannen en faxen tot A3-formaat. De ideale all-in-one voor het kantoor? We zochten het uit.


Brother stak deze A3-kleureninkjet multifunctional in een modern, zwart design. Op de bovenzijde vinden we een glanzend zwart deksel dat toegang geeft tot de A3 Automatic Document Feeder (ADF). Onder de ADF vinden we de glasplaat van de vlakbedscanner.


Het bedieningspaneel op de schuin aflopende voorzijde is zeer compleet en biedt plaats aan acht snelkiestoetsen waarmee je met behulp van de shift-toets 16 nummers kan opslaan. Het grafische LCD-scherm van 8,3 cm is erg helder en duidelijk. Je kunt dit scherm kantelen voor een betere zichtbaarheid.


Verder zien we net boven de papieruitvoerlade een PictBridge compatibele USB-poort en een MS , MS Duo, SD-kaartlezer. Tot slot biedt de uitschuifbare papierlade plaats aan 250 vellen standaardpapier.


Webinterface

De webinterface van de Brother MFC-J6510DW is erg overzichtelijk. Op de startpagina krijg je meteen een duidelijk overzicht van het apparaat en de inktniveaus. Bovendien kan je hier ook enkele eenvoudige instellingen zoals slaapstand, volumeniveaus en datum & tijd wijzigen. Wanneer je inlogt als beheerder krijg je naast de algemene statuspagina ook toegang tot een reeks extra tabbladen: ‘Adres’, ‘Fax’, ‘Afdrukken’, ‘Scannen’, ‘Beheerder’ en ‘Netwerk’.


Print & Scan app

Dankzij de gratis iPrint&Scan app van Brother kan je JPEG-foto’s, webpagina’s, e-mail (alleen Gmail) en PDF-, Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden afdrukken vanaf mobiele Apple iOS-, Google Android- en Windows Phone 7-apparaten. De app zoekt automatisch naar compatibele apparaten op je draadloze netwerk. Voor afdrukken en scannen is een geheugenkaart noodzakelijk. Bovendien kan je ook foto’s en documenten direct scannen vanaf je multifunctionele Brother-printer naar je smartphone of tablet.


Een foto afdrukken vanaf de galerij is een fluitje van een cent. Bij het afdrukken van een PDF-bestand stelden we evenwel vast dat de app niet alle elementen uit de PDF-afdrukt. Ook op een Excel-bestand bleek de app zich te verslikken. Via de ingebedde browser kan de app ook snel en eenvoudig webpagina’s afdrukken. Tijdens onze test functioneerde deze feature met wisselend succes. Niet alle webpagina’s konden correct worden afgedrukt. Vooral bij mobiele versies van webpagina’s liep het mis.


Prestaties

Om de performance van de Brother MFC-J6510DW te beoordelen, hebben we verschillende snelheidsmetingen uitgevoerd. Bij het afdrukken van een standaard, zakelijke brief met zwart-wit logo behaalde de MFC-J6510DW een gemiddelde snelheid van 10 pagina’s per minuut op standaard A4-papier. Een foto op 10 x 15 formaat afdrukken nam 11,84 seconden in beslag vanaf het moment dat de afdruktaak werd gegeven tot het blad op de printer lag. Dezelfde foto op een volledige A4-pagina afdrukken nam 21,67 seconden in beslag.


Volgens onze berekeningen betaal je 6 eurocent per afgedrukte pagina (excl. BTW) en dat bij gemiddeld 5 % bedekking en rekening houdend met alle kosten, ook de aanschafkost van de MFC zelf. Voor onze berekening hielden we rekening met de originele XL-cartridges van Brother. De eerder besproken Epson WorkForce Pro WP-4015DN leverde nog goedkopere afdrukken, maar de Brother MFC-J6510DW doet het zeker niet slecht.


De afdrukken zijn zelfs op ‘normale’ afdrukkwaliteit meer dan behoorlijk. Op hoogste kwaliteit zijn de afdrukken nog scherper en mooier, maar dan nemen uiteraard ook het verbruik en de kosten sterk toe. Bovendien verhoogt hiermee de afdruktijd aanzienlijk.


Een document op A3-formaat afdrukken nam tijdens onze test ongeveer 41 seconden in beslag. Dubbelzijdig afdrukken op A3-formaat vormde geen enkel probleem tijdens onze test. Ook het rechtstreeks scannen naar een pc werkt prima, zelfs op A3-formaat. Een volledige A3-pagina wordt in 14,31 seconden door de ADF gevoerd.


Conclusie

De Brother MFC-J6510DW is een zeer compleet toestel waarmee (zakelijke) gebruikers desgewenst tot op A3-formaat kunnen afdrukken. De paginakostprijs is met 6 eurocent per pagina (excl. btw) zelfs goedkoper dan veel laserprinters. De afdruksnelheid ligt wel een stuk lager dan de eerder besproken Epson WorkForce Pro WP-4015DN. Het grote voordeel is echter de A3-functionaliteit, want naast A3-pagina’s (dubbelzijdig) afdrukken, kan dit toestel ook scannen en kopiëren op A3-formaat! Een kleine ‘drukkerij’ voor op kantoor dus.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content