Blu-ray-speler met extra snufjes voor betere weergave

We bekeken de Philips BDP9500 Blu-ray Disc Player. Dit nieuwe nieuw topmodel van Philips heeft allerlei elektronische snufjes om de weergave van video en audio te verbeteren en op te waarderen.

We bekeken de Philips BDP9500 Blu-ray Disc Player. Dit nieuwe nieuw topmodel van Philips heeft allerlei elektronische snufjes om de weergave van video en audio te verbeteren en op te waarderen.

De Blu-ray-speler van Philpis is mooi afgewerkt. De geborstelde aluminiumkast ziet er niet alleen stevig uit, maar is met zijn 3 mm dikte ook erg stevig. Zware, met rubber beschermde voeten zorgen ervoor dat de BDP9500 stabiel staat. De Blu-ray-speler bevat de nieuwste videochip van specialist Marvel, de 88DE2750 QDEO ‘Kyoto 2’. Die probeert met behulp van de Marvel QuiteVideo-technologie alle soorten beelden op te waarderen, door ruis te verwijderen, details te verscherpen, digitale storingen uit te schakelen en trillingen te onderdrukken

Full HD Dit lukt in de nieuwe versie ook wanneer de speler beelden in de hoogste kwaliteit weergeeft: 1080p HD-video aan 24 beelden per seconde en met progressive scan-uitvoer. Je tv moet dit natuurlijk allemaal ondersteunen en je moet een HDMI 1.3 kabel of beter gebruiken om deze kwaliteit te kunnen halen. Maar de chip kan ook beelden in lagere resolutie zoals die van gewone dvd-video’s opwaarderen. De BDP9500 ondersteunt de volgende videoresoluties: gewone 1080p, 1080i, 720p, 480i/576p en 480i/576i. Normaal regelt de speler dit allemaal zelf, maar via het menu of via een knop op de afstandsbediening kun je ook zelf tussen deze weergavesystemen kiezen.

Ook aan de geluidskant bevat de BDP9500 iets speciaals, namelijk hoogwaardige analoog-digitaal (A/D) convertors voor elk audiokanaal van de Amerikaanse geluidsspecialist Burr-Brown Corporation.

Ventilator Het opstarten van de speler duurt ongeveer 19 seconden. Een Blu-ray Disc begint na ongeveer 12 seconden met afspelen. De Philips BDP9500 maakt redelijk wat lawaai bij het opstarten, maar bij het afspelen heb je daar geen last van en is dit een erg stille speler, ondanks de ingebouwde kleine ventilator die permanent draait.

Conclusie: Voor een adviesprijs van 499 euro en straatprijzen van ongeveer 390 euro biedt de Philips BDP9500 Blu-ray player heel wat waar voor zijn geld. De bouwkwaliteit is uitstekend en de hoogwaardige audio- en videocomponenten garanderen de beste audio- en videokwaliteit die je voor dit geld kunt kopen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content