Bluetooth headset met slimme draagsensor

De Plantronics B230 Voyager Pro UC v2 headset kun je zowel met een pc als met een smartphone gebruiken. Gesprekken kun je starten en stoppen door de headset in je oor te steken of hem er weer uit te nemen. Een test.

De Plantronics B230 Voyager Pro UC v2 headset kun je zowel met een pc als met een smartphone gebruiken. Gesprekken kun je starten en stoppen door de headset in je oor te steken of hem er weer uit te nemen. Een test.


Plantronics mikt met de Voyager Pro UC v2 specifiek op mobiele professionals. Deze headset heeft enkele innovatieve snufjes. Het oorstukje is opgebouwd uit soepel materiaal, zodat het perfect aansluit op je oren. Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen.


De bovenzijde van de Voyager Pro biedt plaats aan de volumeknoppen. De gespreksknop vinden we terug op de basis van de microfoonarm. De aan/uit-knop en het statuslampje werden ingewerkt op de achterzijde van het oorstuk. De onderzijde biedt plaats aan de microUSB-aansluiting waarmee je de headset kunt opladen.


Koppelen

Zodra de software geïnstalleerd is, kunnen Windows-gebruikers het Plantronics-configuratiescherm starten. De Plantronics Spokes software laat zich moeiteloos installeren op ons testsysteem. We koppelen de Voyager Pro UC v2 headset met onze smartphone via Bluetooth en stoppen de meegeleverde Bluetooth-adapter in onze pc. De adapter is vanuit de fabriek reeds gekoppeld aan de headset en een LED licht blauw op om aan te geven dat de adapter is ingeschakeld en gekoppeld met de headset.


Door de Smart Sensor kun je een oproep die binnenkomt via je softphone of smartphone beantwoorden door de headset gewoon op te zetten. De oproep wordt dan automatisch beantwoord. Je hoeft dus niet op de gespreksknop te drukken. Eventuele streaming audio van je pc of smartphone wordt meteen gepauzeerd wanneer je een inkomende oproep opneemt. De gesprekskwaliteit is zeer goed. Wij konden onze correspondenten goed verstaan en vice versa. Het werkbereik is met circa 10 meter vrij beperkt en dat merk je helaas ook.


Softphone

Via Skype testten we de softphone-functionaliteit. Wanneer we Skype openen, zien we bovenaan een melding dat PlantronicsURE.exe Skype wil gebruiken. Dat staan we uiteraard toe. We bevestigen eveneens de wijzigingen aan de audio-apparaten die Skype wil gebruiken. Je kan de headset zo instellen dat automatisch je softphone-aanwezigheid wordt bijgewerkt. Dit kan je doen via het Plantronics Configuratiescherm. Standaard is deze functie niet actief.


Via het Plantronics Configuratiescherm kan je de Voyager Pro UC v2 headset volledig beheren. Via deze interface kan je desgewenst ook de Smart Sensor instellingen aanpassen en de status van de Plantronics-integratiemodules bekijken. Tijdens onze test was uiteraard de Skype integratiemodule actief, maar de headset kan ook worden gebruikt met Avaya softphones, Microsoft Lync, Cisco, en andere Unified Communications (UC)-oplossingen.


Conclusie

De Plantronics Voyager Pro UC v2 is een complete headset-oplossing voor mobiele professionals. Dankzij de Smart Sensor technologie is de headset uitermate gebruiksvriendelijk. Voeg daarbij de kristalheldere geluidskwaliteit en het stijlvolle design en je verkrijgt een prima geheel. Hou wel rekening met het beperkte bereik van ongeveer tien meter. Integratie met verschillende Unified Communications-oplossingen is voorzien. Wij hebben de headset ook probleemloos getest met Skype.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content