Centrale verwarming bedienen met smartwatch

De Honeywell evohome afstandsregeling voor je centrale verwarming werkt nu ook met de Pebble Smartwatch, zodat je de verwarming voortaan vanaf je pols kan monitoren en beheren.

We testten eerder al Honeywells evohome waarmee je de centrale verwarming in huis in elke kamer apart vanop afstand regelt met behulp van tablet-apps. Voortaan kan dat ook vanaf je pols met de evohome app en watchface voor de Pebble Smartwatch.


Je vindt de evohome app in de Pebble apps-winkel. Klik op “Get Apps” in de Pebble app en zoek op evohome. Installeer de app in een vrij “slot”. Als alle acht “slots” bezet zijn met apps, dien je er eerst een te verwijderen vooraleer je de evohome app op je smartwatch kunt installeren. Vul je inloggegevens in en klik op “Submit”.


Wil je ook de evohome watchface installeren klik dan op “Get Watchfaces”, zoek op evohome en klik “Add”. Ook hier dien je je inloggegevens in te vullen. Je kunt ook een update-frequentie invoeren: 20, 30 of 60 seconden of “uit”. De evohome app en/of watchface op de smartwacht zal na een tijdje verbinding maken met je evohome-installatie. Dit kan de eerste keer wel ettelijke seconden duren.


Werking

De app en de watchface tonen je de cv- en (indien van toepassing) watertemperatuur in alle ingestelde zones, zowel de huidige als de doel-temperatuur. De watchface toont ook de temperatuur en weersituatie in de locatie waar de evohome-installatie zich bevindt. Verder wordt uiteraard ook de tijd getoond, zoals het hoort op een ‘horloge’.


Met de app kun je de temperatuur op afstand regelen in elke zone apart. Je schakelt tussen de zones met de knoppen op de rechter zijkant van je Pebble. Het is ook mogelijk om de evohome “quick settings” vanaf je pols te regelen: economie, afwezig, één dag uit of verwarming uit.


De evohome Pebble-app en Pebble watch face zijn geschikt voor Android- en iOS-apparaten. Op dit moment is de app in het Engels en worden zones weergegeven met de ingestelde zone-aanduiding die thuis wordt gehanteerd. De app en de watchface zijn gratis te downloaden via de Pebble watch app.


Conclusie

De Honeywell evohome app en watchface voor de Pebble Smartwatch werken zoals geadverteerd. Het geeft toch een zekere kick om je cv vanaf je pols te kunnen beheren. Je moet natuurlijk wel een evohome-installatie en een Pebble Smartwatch hebben. Maar het valt te verwachten dat dit soort apps binnenkort ook voor andere smartwatches beschikbaar zullen komen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content