Compacte Bose speaker om mee te nemen

Dankzij doorgedreven technologisch onderzoek biedt Bose luidsprekersystemen aan met een – naar eigen zeggen – superieure geluidskwaliteit. Of dat ook het geval is bij de nieuwe Bose SoundLink Wireless Mobile speaker, zochten we uit in een test.

Dankzij doorgedreven technologisch onderzoek biedt Bose luidsprekersystemen aan met een – naar eigen zeggen – superieure geluidskwaliteit. Of dat ook het geval is bij de nieuwe Bose SoundLink Wireless Mobile speaker, zochten we uit in een test.


In de verpakking vinden we naast de Bose SoundLink Wireless Mobile speaker zelf ook nog een 3,5 mm stereokabel en een 100-240V netlader. Aan de spaeker is een donkerbruine lederen hoes bevestigd. De hoes doet niet alleen dienst als bescherming, maar wordt ook gebruikt als staander.


De oplaadbare lithium-ion accu is reeds in het toestel geplaatst. De aanbevolen oplaadtijd bedraagt slechts drie uur. Met een volledig opgeladen batterij kan je volgens Bose acht uur (non-stop) genieten van je favoriete muziek. De luidspreker is zeer draagbaar en meet ongeveer 13 x 24,4 x 4,8 cm. De draadloze speaker weegt bovendien slechts 1,3 kg.


Ingebruikname

De luidspreker werkt met een iPhone, Android, Blackberry of elk ander Bluetooth-toestel dat het A2DP-profiel ondersteunt, zoals een tablet of laptop. De hoes heeft ook nog een derde functie: als je ze openklapt, schakelt het toestel meteen in. Als je het deksel sluit terwijl er audio wordt afgespeeld, schakelt de luidspreker zichzelf uit.


We verbonden onze Samsung Galaxy SII met de SoundLink Wireless Mobile speaker. Het pairen (koppelen) via Bluetooth verliep erg vlot tijdens onze test. Wanneer de luidspreker aanstaat, moet je de Bluetooth-toets drie seconden ingedrukt houden om de luidspreker detecteerbaar te maken. Vervolgens moet je op het Bluetooth-apparaat zoeken naar “Bose SoundLink” en ermee verbinden. Als het apparaat om een code vraagt, voer je “0000” in en klaar is kees. Het SoundLink-geheugen kan maximaal zes gekoppelde apparaten bevatten, zodat je niet steeds opnieuw je apparaat moet ‘paren’.


Geluikskwaliteit

De Bose SoundLink Wireless Mobile speaker werkt in de meeste gevallen binnen een straal van tien meter van het gekoppelde Bluetooth-apparaat. De speaker heeft vier neodymium-luidsprekers voor hoge- en middenfrequenties. De geluidskwaliteit is zeer goed. Het systeem brengt een volle, warme klank voort met mooie lage tonen. Toch zijn ook de hoge- en middentonen prominent aanwezig. Het systeem gaat ook verbazingwekkend luid. Bose kent zoals elk merk voor- en tegenstanders. Eerlijk, Bose luidsprekers hebben een ‘eigen klankkleur’, maar om dan alle Bose luidsprekers maar af te schrijven als ‘rommel’ is toch een beetje kort door de bocht.


Conclusie

De Bose SoundLink Wireless Mobile speaker presteert erg goed en is heel compact, zodat je het systeem overal mee naartoe kan nemen. Het design is bovendien erg strak en straalt klasse uit. Tijdens onze test konden we probleemloos verbinden met het systeem en hebben we geen haperingen kunnen vaststellen. Rest alleen nog de prijs die met 349 euro voor het luxemodel met lederen hoes toch wel stevig te noemen is (met donkergrijze nylon hoes kost hij 299 euro). Als je die prijs ervoor over hebt, krijg je een prima, draagbaar muzieksysteem in de plaats.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content