Cube combineert computermuis en presenter

Vergeet het design van een conventionele muis, want Logitech gooit dit helemaal om met de Cube, een muis in kubusachtige vorm die je ook kan gebruiken als presenteerhulp.

Vergeet het design van een conventionele muis, want Logitech gooit dit helemaal om met de Cube, een muis in kubusachtige vorm die je ook kan gebruiken als presenteerhulp. Een test.


De Logitech Cube meet ongeveer 5,3 x 2,8 x 1,7 cm. Het apparaatje is dus veel compacter dan een laptopmuis. Je kan het kopen in een witte uitvoering met zwarte accenten aan de randen of een zwarte uitvoering met witte accenten. De Cube beschikt over een aanraakgevoelig vlak op de bovenzijde om te scrollen. Verder zit op de achterzijde een micro-USB-aansluiting en een aan/uit-knop. Dat het apparaatje slechts 25 gram weegt, is ook mooi meegenomen.


De Logitech Cube heeft een ingebouwde, via USB oplaadbare, lithium-polymeerbatterij. Wanneer de batterij bijna leeg is, gaat er een waarschuwingslampje branden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Logitech zegt dat de batterij het tot zeven dagen uithoudt en dat het opladen 100 minuten duurt. De testperiode duurde te kort om de effectieve autonomie te testen, maar bij ons hield de batterij het alleszins verschillende dagen uit op een volle lading.


Ontvanger

De Logitech Cube maakt gebruik van Logitech’s Unifying-technologie en wordt standaard geleverd met een kleine Unifying-ontvanger. Je kan tot zes Unifying-compatibele apparaten koppelen op de ontvanger via een betrouwbare 2,4 GHz verbinding. Logitech geeft een bereik op tot 25 meter.


De Cube wordt automatisch herkend en is binnen enkele ogenblikken gebruiksklaar. Een pop-up biedt ons de kans om de Logitech Flow Scroll-software te downloaden en te installeren. Dankzij deze software kan je vloeiend scrollen in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome.


Om dit te controleren, starten we Internet Explorer en schakelen de invoegtoepassing Logitech Flow Scroll in. De software laat je moeiteloos door de webpagina’s scrollen, maar het is wel even wennen om met de erg kleine Cube te werken.


Muis en presenter

De Logitech Cube kan alles wat een conventionele muis ook kan. De linkermuisknop bevindt zich in de bovenzijde van het apparaat. De rechtermuisknop is ‘verborgen’ in het midden van het aanraakgevoelige vlak. Scrollen doe je via datzelfde aanraakgevoelige vlak door veegbewegingen te maken met je vinger.


Wanneer je de Logitech Cube optilt, schakelt het toestel binnen enkele ogenblikken over in presentatiemodus. Met een klik op de Cube navigeer je naar de volgende dia. Om de vorige dia te bekijken, draai je de Cube gewoon om en klik je opnieuw. Erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk, maar wel even wennen.


Conclusie

De Logitech Cube is een geslaagde combinatie van een muis en presenter in een erg compact apparaatje. Wie veel onderweg is en regelmatig presentaties moet geven, kan eigenlijk niet zonder de Cube. Het design is gedurfd en herdefinieert zelfs de computermuis. Dankzij de kleine Unifying-ontvanger kan je bovendien meerdere apparaten koppelen, zonder meerdere USB-poorten te benutten. De Cube is zijn prijs van 69,99 euro, gezien de mogelijkheden, meer dan waard.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content