Democratisch geprijsde Android smartphone

In de Optimus serie introduceerde LG onlangs twee Android 2.2 smartphones. De LG Optimus One (P500) en de LG Optimus Chic (E720). Wij bekeken de Optimus One (P500).

In de Optimus serie introduceerde LG onlangs twee Android 2.2 smartphones. De LG Optimus One (P500) en de LG Optimus Chic (E720). Wij bekeken de Optimus One (P500).


De quadband LG Optimus One is een snoepreepmodel met afgeronde hoeken. Hij meet 113 x 59 x 13.3 mm en weegt 129 gram. De behuizing heeft een coating waardoor de smartphone minder glanzend is en beter in de hand ligt. Het 3,2-inch scherm biedt een helder beeld met scherpe letters en laat zich ook vlot bedienen met je vingers.


Android 2.2

Android 2.2 is de zevende versie van het mobiele besturingssysteem dat door Google gelanceerd werd in september 2008 (inmiddels is Android 2.3 al gelanceerd). Uit verschillende benchmarks blijkt de laatste versie 2 tot 5 keer sneller is dan versie 2.1. Ook de browser zou tot 3 keer sneller werken door het gebruik van de V8 JavaScript engine. Onze ervaring met de Optimus One, die een 600 MHz processor heeft, bevestigt dit: het is soepeler werken met deze smartphone in vergelijking met de recent geteste Acer Liquid E die nog versie 2.1 van Android draaide.


Een nieuwe mogelijkheid van het besturingssysteem is dat je de smartphone als WiFi hotspot kunt instellen, wat handig kan zijn als je onderweg met je note- of netbook een internetverbinding wil maken. Als je dat via de 3G verbinding doet, waarschuwt de Optimus One je wel dat de batterij dan snel kan leeglopen.


Categorieën

Bij het hoofdscherm kun je kiezen of je vijf of zeven beginschermen wenst in te stellen. Het biedt meer mogelijkheden bij het organiseren van alle toepassingen op je smartphone. Het hoofdscherm biedt onderaan een menu in een gebogen vorm met pictogrammen die toegang bieden tot de telefoon, de contacten, de apps, de berichten en het internet. Dit menu blijft beschikbaar bij alle vijf of zeven beginschermen.


Handig is ook dat je de pagina met apps kan indelen in categorieën die je kan benoemen en ook kan indelen naar keuze. Tot tien categorieën kan je aanmaken.


Conclusie

De LG Optimus One is inmiddels blijkbaar al erg populair, want volgens een recent persbericht gingen er in de maand na de lancering wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Dat heeft deze smartphone wellicht eerder te danken aan zijn democratische prijskaartje (279 euro) dan aan zijn uiterlijk, dat eerder sober is: het is een van de betaalbaarste smartphones op de markt met versie 2.2 van Android, die een vlottere bediening en meer functies biedt. De Optimus One kon ons bekoren door zijn eenvoud en goed werkende touch-technologie. Pijnpunt blijft dat dit soort smartphones veel stroom vreten, waardoor je de batterij erg vaak moet opladen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content