Desktopvervanger te koop bij Aldi

Aldi verdkoopt vanaf woensdag 5 september weer een 17,3-inch desktopvervangende Medion laptop. We bekeken de specificaties van deze notebook.

Aldi verdkoopt vanaf woensdag 5 september weer een 17,3-inch desktopvervangende Medion laptop. We bekeken de specificaties van deze notebook die 499 euro kost.


De Aldi Medion Akoya MD 99060 (E7222) is uitgerust met een Intel Core i3-2370M processor. Deze processor uit het instap-niveau van Intels Sandy Bridge reeks werkt aan 2,4 GHz. De Sandy Bridge Core i3’s hebben een ingebouwde GPU van het type HD Graphics 3000. Een deel van het 4 GB DDR3 SDRAM geheugen is gereserveerd voor de GPU.


De Medion Akoya MD 99060 heeft een ontspiegeld 17,3-inch (43,9 cm cm) breedbeeldscherm met LED-Backlight (1600 x 900 pixels). De laptop beschikt over een harde schijf van 750 GB. Je kan overigens onderaan de laptop nog een tweede harde schijf inbouwen of je kunt er een externe harde schijf aanhangen via de snelle USB 3.0 aansluiting.


Internet met of zonder kabel en de ingebouwde Intel Wireless-N 2220 chipset laat je laptop communiceren met je smartphone of fototoestel via de laatste Bluetooth 4.0 standaard. Deze Medion Akoya MD 99031 heeft ook WiDi aan boord, als je tv dat ook ondersteunt kan je draadloos computeren op je televisietoestel.


Voeg daar nog een Multistandaard dvd-/cd-brander, een multikaartlezer, een webcam en High Definition Audio met twee luidsprekers aan toe en je hebt een goed uitgerust geheel. Bovendien levert Medion naar goede gewoonte heel wat software mee.


Conclusie

Dit is een typische desktopvervangende laptop die je overal mee naar toe neemt op de achterbank van je auto. Hij is immers veel te groot en te zwaar (circa 3 kg) om nog vlot onder de arm mee te sleuren, laat staan te gebruiken op een treintabletje. In ruil krijg je wel een lekker groot scherm, prima voor bureauwerk, internet en een film. Als jij past in dat profiel, is deze Medion Akoya MD 99031 (E7222) voor nog geen 500 euro een aanrader. Anderzijds is deze laptop absoluut af te raden voor spelfanaten.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content