Desktopvervanger voor optimale multimediabeleving

Met een Intel Core i3 processor, een krachtige Nvidea videochip en een Blu-ray drive mikt de Toshiba Qosmio F60-10M laptop resoluut op de high-end thuismarkt.

Met een Intel Core i3 processor, een krachtige Nvidea videochip en een Blu-ray drive mikt de Toshiba Qosmio F60-10M laptop resoluut op de high-end thuismarkt.

Toshiba’s Qosmio-laptops zijn echte desktopvervangers voor gaming en multimediagebruik, met doorgaans zeer krachtige hardware en een vaak fors prijskaartje. Maar ook in de high-end laptopmarkt is er sprake van downsizing. Consumenten willen geen duizenden euro meer betalen voor een krachtige laptop, want die veroudert even snel als een instapmodel. De Qosmio F60 serie is dan ook de slankste en lichtste Qosmio ooit, al blijft het toch nog wel een omvangrijke, 2,8 kg zware machine, die niet echt bedoeld is voor gebruik op je schoot (al kan het wel). Met Blu-ray drive kost de Qosmio F60-10M versie net geen 1.000 euro. Fors, maar je krijgt ook heel wat waar voor je geld.

Uitrusting
De uitrusting van de Qosmio F60-10M bestaat uit een 64-bit Intel Core i3 M330 processor aan 2,13 GHz, 4 GB DDR3 werkgeheugen (uitbreidbaar tot 8 GB), een volwaardige HDMI-poort, WiFi, Bluetooth, gigabit Ethernet, geheugenkaartlezer. De laptop heeft een krachtige Nvidia GeForce GT 330M aan boord, die tot 1.024 KB videogeheugen kan aansturen (gedeeltelijk gedeeld met het werkgeheugen). Op de zijkant zit ook een eSata-aansluiting die tevens dienst doet als een van de vier usb-poorten.

Prestaties
We lieten enkele benchmarks op de Toshiba Qosmio F60-10M los. Dankzij zijn krachtigere videochip zet de Qosmio erg mooie prestatiecijfers neerzette. De PCMark Vantage benchmark-score bedraagt 4.417 en in de 3D Mark 2006 benchmark noteren we 5.932 punten. De Windows Experience Index (WEI) is 5,5. Zoals te verwachten is de autonomie van de Qosmio maar matig: we haalden 2 uur 16 minuten. Voor een desktopvervanger is dat toch nog altijd een behoorlijke autonomie, net genoeg om bijvoorbeeld een film te bekijken.

Conclusie De Toshiba Qosmio F60-10M biedt voor wie op zoek is naar een krachtige Blu-ray laptop heel wat waar voor zijn geld. Bovendien oogt hij mooi en is hij minder groot en zwaar dan zijn voorgangers in de Qosmio-reeks.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content