Digitale dictafoon met zoommicrofoon

Philips introduceert zoommicrofoons samen met een nieuw gamma digitale dictafoons.

Philips introduceert zoommicrofoons samen met een nieuw gamma digitale dictafoons. Philips bundelt de apparatuur in pakketten voor specifieke doelgroepen. De producten zijn bedoeld voor auteurs, journalisten en studenten. Wij bekeken de Reporter set.

Philips gebruikt de Voice Tracer LFH0885 dictafoon als basis voor de Reporter Set. De set omvat verder een afstandsbediening, een zoommicrofoon en stereo-oortjes. Dankzij zoommicrofoons kan je individuele sprekers opnemen in grotere omgevingen, zoals aula’s en vergaderzalen. De zoommicrofoon berekent geluidsinformatie van links en rechts. Het resultaat is een centrale opnamestroom die moet zorgen voor kwalitatief betere opnamen.

Opnemen Dankzij Timer Recording kan je opnamen plannen. PCM Voice and Music Recording levert opnamen in cd-kwaliteit. Dankzij de Append and Owerwrite Mode kunnen bestaande opnamen snel en eenvoudig overschreven of uitgebreid worden. Koppel daaraan een index-markering en je hebt een eenvoudig systeem om belangrijke momenten in je opnamen te beheren en later terug te vinden. Je kan de dictafoon zelfs als ‘agenda’ gebruiken. Je kan namelijk instellen dat je een gesproken boodschap krijgt op een bepaald tijdstip.

De Visual Record Level Indicator geeft de gebruiker de kans om zijn opnamen te verbeteren, zodat je achteraf niet moet vaststellen dat je opnamen niet goed zijn. De opnamen worden opgeslagen in het bekende mp3-formaat. Vier gigabyte opslag biedt je ongeveer 573 uur opnamecapaciteit. In het geval dat je je verveelt, kan je luisteren naar de ingebouwde FM-radio of naar muziek. De LFH 0885 kan immers mp3- en wma-bestanden afspelen.

Kwaliteit
We gebruiken de LFH 0885 eerst zonder zoommicrofoon en dan met zoommicrofoon om duidelijk het verschil te horen tussen beide opnamen. Ook de opspeldbare microfoon testen we uitvoerig. Nadat de opnamen voltooid zijn, sluiten we het toestel aan op onze pc en beluisteren het resultaat. Met of zonder zoommicrofoon, het klinkt in beide gevallen zeer goed. Met zoommicrofoon is de opname iets zuiverder, maar ook de ingebouwde microfoons presteren goed. De opnamen die we maakten met de opspeldbare microfoon klinken erg goed. Dat is niet verwonderlijk aangezien je de microfoon dan op ideale afstand van de mond kan bevestigen. De meegeleverde afstandsbediening is zeer eenvoudig te bedienen en ligt goed in de hand.

Conclusie
De Reporter Set is erg aan te bevelen voor journalisten, studenten en al wie opnames wil maken om later uit te werken. De meegeleverde accessoires vormen een echte meerwaarde voor de LFH0885 dictafoon. Er zijn verschillende sets beschikbaar, zodat voor iedereen wel een gepaste dicteeroplossing te vinden is. De bediening is zeer intuïtief en tijdens dode momenten kan de dictafoon dienst doen als mp3-speler of radio.

Bron: www.diskidee.be

Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content