Draadloos netwerk versterken via het stopcontact

Devolo’s dLAN 500 WiFi Network Kit heeft een geïntegreerde draadloos LAN waarmee je dode hoeken van je WiFi-netwerk kan elimineren. Een test.

De devolo dLAN 500 WiFi Network Kit (09093) bestaat uit drie basisonderdelen. Om te beginnen vinden we in de doos de dLAN 500 duo adapter. Deze adapter kan je gebruiken om te verbinden met je router of switch. Verder vinden we in de doos twee dLAN 500 WiFi draadloze adapters.


De devolo dLAN 500 WiFi adapters zijn HomePlug Certified en compatibel met de HomePlug AV standaard. De adapters beschikken over een snelle gegevenstransmissie met een maximale snelheid van 500 Mbps. Op de dLAN 500 WiFi draadloze adapters is tevens een Fast Ethernet poort voorzien, zodat je een bekabeld apparaat kan aansluiten op het netwerk.


Devolo rustte de adapters uit met een automatische fasesprong, zodat het netwerk in elke kamer bruikbaar is, ook bij meerdere fasen. De draadloze adapters zijn uitgerust met een WPS-knopje wat een eenvoudige connectie mogelijk maakt. Bovendien is het dLAN-netwerk versleuteld met AES-encryptie.


WiFi Move Technologie

Devolo WiFi Move Technologie werkt op basis van meerdere devolo dLAN 500 WiFi-adapters en zorgt overal in je woning voor de beste WiFi-ontvangst. Dit verloopt volledig automatisch, maar je hebt minimaal twee dLAN 500 WiFi-adapters nodig.


Dankzij WiFi Move Technologie vindt tussen alle dLAN 500 WiFi-adapters een automatische synchronisatie van de WiFi-instellingen plaats. Het lastige configureren van elke afzonderlijke WiFi-adapter komt hierdoor te vervallen. Kort samengevat is WiFi Move Technology (een soort van) WiFi-roaming.


Cockpit

Met de dLAN Cockpit software kan je eenvoudig je dLAN-thuisnetwerk configureren via je computer. Bezitters van een smartphone of tablet kunnen gebruikmaken van de devolo dLAN Cockpit App om de WiFi, dLAN en LAN-verbindingen van de dLAN 500 WiFi te kunnen controleren en configureren. De dLAN Cockpit App is gratis beschikbaar voor Apple iOS en Google Android.


Het overzicht dat dLAN Cockpit biedt, toont ook de snelheden van het LAN via het stroomnet volgens devolo. We zien op de twee dLAN 500 Wifi adapters respectievelijk snelheden van 185 en 274 Mbps. Tussen de ene dLAN 500 WiFi adapter en de dLAN 500 duo bedraagt de snelheid 276 Mbps en van de tweede draadloze adapter naar de dLAN 500 duo zien we een snelheid van 177 Mbps.


Uitstekend zendbereik

De devolo dLAN 500 WiFi-adapters bieden een snelle en stabiele draadloze verbinding. In ons geval haalden we 72 Mbps in onze woonkamer en dit bij een uitstekend zendbereik.


Hoewel de adapters bedoeld zijn voor gebruik in ‘kamers’ reiken ze ver genoeg om bijvoorbeeld enkele kamers of zelfs een volledige (kleine) verdieping in één keer te voorzien van een betrouwbare, draadloze verbinding.


Conclusie

Devolo heeft met de dLAN 500 WiFi Network Kit een prima product in huis om dode hoeken van je WiFi-netwerk te elimineren. De installatie en configuratie zijn erg eenvoudig en bieden echt een meerwaarde voor minder technisch aangelegde mensen. Uiteraard alleen als je niet de mogelijkheid hebt om kabels te trekken, want alleen deze laatste methode is (zo goed als) vrij van storingen en biedt de hoogste doorvoersnelheden. We kunnen deze devolo Network Kit (149 euro) ten zeerste aanbevelen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content