Draagbaar luidsprekersysteem in apart design

Naast het Luna5 encore iF500 iPod dock, ontvingen we van Edifier nog een tweede product. De Aurora is een 2.1 draagbaar luidsprekersysteem dat je laptop of mp3-speler van de nodige klankkracht kan voorzien.

Naast het Luna5 encore iF500 iPod dock, ontvingen we van Edifier nog een tweede product. De Aurora is een 2.1 draagbaar luidsprekersysteem dat je laptop of mp3-speler van de nodige klankkracht kan voorzien.


Net als de Edifier Luna5 encore iF500 heeft de Aurora een apart design. Dit 2.1 luidsprekersysteem bestaat uit een subwoofer die lijkt op een aluminium buis die op een voetstuk staat. Bovendien lijkt de buis uit twee delen te bestaan door een ring in het midden. Ons testexemplaar heeft een ‘Electric Blue’ uitvoering, maar je kan deze laptopspeakers ook in andere kleuren krijgen.


Subwoofer en speakers

De subwoofer kreeg een autolakafwerking. De uiteinden van de buis zijn uitgevoerd in zwarte pianolak. Het voetstuk kreeg dan weer een mat zwarte afwerking. In het voetstuk is op de achterzijde de din-aansluiting voorzien voor de speakertjes. Verder zijn hier ook de stroomaansluiting en 3,5 mm jack ingang aangebracht. De voorzijde van het voetstuk biedt plaats aan een statuslampje in de vorm van een omgekeerde driehoek.


De twee satelliet-speakertjes doen denken aan pingpongballetjes. Ze zijn uitgevoerd in een combinatie van mat zwart en (ongeveer) dezelfde, glanzende blauwe kleur als de subwoofer. Op het rechtse satelliet-speakertje zijn twee knopjes voorzien waarmee je het volume kan regelen. Het geheel oogt erg fris.


Technisch

De Edifier Aurora heeft een vermogen van 22 watt RMS. De subwoofer neemt 15 watt voor zijn rekening en de satellieten elk 3,5 watt. De subwoofer is een ‘bass-ported’ type en is vrij krachtig voor een compact speakersysteem als de Aurora. De full-range satellietspeakers zijn magnetisch afgeschermd en klinken heel warm en zuiver.


Conclusie

De Edifier Aurora is een ideaal 2.1 systeem voor gebruik met een laptop, mp3-speler en dergelijke. De Aurora geeft een warme klank en diepe bass weer voor een relatief compact systeem. Het design is erg fraai en vooruitstrevend. Wat ons echter een beetje stoort is dat we net als bij de Luna5 encore iF500 weer een sluipverbruik meten. Voor het overige kunnen we de Edifier Aurora, die 79,95 euro kost, zeker aanbevelen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content