Draagbaar scannertje is vliegensvlug

De Fujitsu ScanSnap S1100 werd ontwikkeld door PFU als een compacte, goedkope en draagbare documentbeheeroplossing.

De Fujitsu ScanSnap S1100 werd ontwikkeld door PFU, een dochteronderneming van Fujitsu, als een compacte, goedkope en draagbare documentbeheeroplossing.


De pikzwarte ScanSnap S1100 meet 273mm x 47.5mm x 34mm en weegt slechts 350 gram. Hij is dus erg draagbaar, ook al omdat hij alle stroom betrekt van de usb-aansluiting (maximaal 2,5W tijdens het scannen). Eén standaard usb-kabel volstaat dus om hem op je pc of laptop aan te sluiten.


Je steekt het te scannen document er pagina per pagina in, maar de ScanSnap S1100 trekt de pagina’s wel automatisch binnen zodra het apparaat ze detecteert: het is een zogenaamde Continuous Document Feeding of CDF-scanner. Papier kan op twee manieren worden gevoed: in een rechte lijn (“straight path”) of in een U-boch (“U turned path”). Op die manier kun je ook dikkere documenten tot 209,3g/m2 scannen.


Installatie

Het scannertje kan ook allerlei formaten scannen, van naamkaartjes tot zelfs A3-documenten. Als een document niet helemaal recht wordt gescand, zorgt de bijgeleverde software er automatisch voor dat het toch optisch recht wordt getrokken. Snel is de ScanSnap S1100 ook al: hij kan scannen aan 7,5 seconden per pagina in maximaal 300 dpi; wil je scannen aan 500 dpi dan duurt het 35 seconden per pagina.


Je moet eerst de software installeren en dan pas de scanner aansluiten. De dvd bevat software voor Windows en Mac. Voor Mac is dit ScanSnap Manager 3.2, ABBY FineReader for ScanSnap 4.1, IRIS Cardiris 3.6 for ScanSnap en EverNote for Mac 1.0. Voor Windows wordt de volgende software meegeleverd: ScanSnap Manager 5.1, ScanSnap Organizer 4.1, CardMinder 4.1, ABBY FineReader for ScanSnap 4.1, EverNote for Windows 3.5 en Scan to Microsoft SharePoint 3.4.


Gebruik

Als je het klepje op de voorkant van de ScanSnap opent, wordt de scanner ingeschakeld. De blauwe led begint te branden. Je kunt nu een document in de feeder steken en op de scanknop drukken. Het scannen start direct, je hoeft dus niet eerst de software op te starten.


De software toont het scanresultaat in een klein venstertje. Je kunt doorgaan met scannen; de scanner zal de pagina’s automatisch opslaan. Of je kunt in de software op “Finish Scanning” klikken wanneer je klaar bent. Zodra je op Finish klikt, verschijnt ScanSnap Manager. Dit menu geeft toegang tot alle mogelijkheden. Je kunt nu bepalen wat je met je document(en) verder wil doen.


Conclusie

De Fujitsu ScanSnap S1100 is gebruiksvriendelijk, snel en ideaal om onderweg, maar ook op je werkplek, documenten te scannen om ze te kunnen delen met anderen, te archiveren of om te zetten in computertekst. De prijs valt ook enorm mee: 163 euro excl. BTW.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content