Draagbare batterij voor extra stroom onderweg

We testten de Panasonic Portable Power Supply QE-QL201 batterij die over twee usb-aansluitingen beschikt om smartphones op te laden.

Je zult maar net dat belangrijke telefoontje moeten doen of berichtje willen versturen, als de batterij van je smartphone de laatste druppel energie gebruikt om het toestel af te sluiten. Heb je geen toegang tot een stopcontact, dan kunnen draagbare batterijen, zoals het Panasonic Portable Power Supply gamma, een oplossing bieden om toch aan de slag te blijven.


De Panasonic QE-QL201 is het krachtigste model uit het gamma. Niet alleen kan deze draagbare batterij een smartphone twee keer opladen, dit model kan ook twee toestellen tegelijkertijd opladen.


Technisch

Met afmetingen van 70 x 62 x 22 mm past de batterij in de palm van je hand. Het gewicht bedraagt 142 gram. Aan de bovenkant zit een aan/uit-knop. Aan de rechterkant bevindt zich een micro-usb-aansluiting, terwijl aan de linkerkant twee gewone usb-aansluitingen zitten.


De Panasonic QE-QL201 is uitgeruste met een Lithium-ion 3,7V 5400 mAh (20 Wh) batterij. Volgens de fabrikant duurt het opladen van de batterij ongeveer 14 uur en dat klopt met onze testervaring.


Opgeladen is de batterij in staat om één aangesloten apparaat stroom te leveren gedurende ongeveer vijf uur. Sluit je twee apparaten aan dan wordt de stroomvoorziening verdeeld en is de batterij goed voor 2,5 uur per apparaat.


De totale output die de batterij levert, is maximum 1,5 A. Als je twee apparaten aansluit die samen meer dan 1,5 A vergen, dan wordt het apparaat dat je het eerst hebt aangesloten, ook als eerste opgeladen.


Een led-lampje geeft de status van de batterij aan: groen duidt op een batterijpeil van ongeveer 60% of meer, terwijl oranje duidt op een peil tussen ongeveer 30 en 60 % en rood op minder dan 30 %. De aan/uit-knop waarmee je de batterij activeert of uitzet biedt het voordeel dat je de stroomvoorziening op elk moment kan stopzetten als je ze niet meer nodig hebt.


Batterijlading

We hebben het Panasonic Portable Power Supply model QE-QL201 getest met smartphones en tablets. Een oude Palm Treo smartphone, die is uitgerust met een 1500 mAh batterij, konden we probleemloos twee keer volledig opladen met de Panasonic QE-QL201.


We testen de Panasonic batterij ook met een Android tablet. De Lenco TAB-813 heeft een 4000 mAh accu. Die konden we, terwijl we erop werkten, met de Panasonic QE-QL201 draagbare batterij niet helemaal opladen, maar ongeveer driekwart. De Lenco tablet uitgeschakeld volledig opladen lukte wel net.


We lieten de Futuremark Peacekeeper batterijtest los op deze Android tablet en zetten daarbij de schermhelderheid op de hoogste stand. De Lenco TAB-813 (met WiFi ingeschakeld voor de test) klokte in deze benchmark af op 3 u 53′.


Vervolgens sloten we de Panasonic QE-QL201 draagbare batterij aan op de volledig ontladen tablet via de usb-kabel. In de Futuremark Peacekeeper batterijtest scoorde de accu 2 u 24′. De QE-QL201 levert in dit geval dus iets meer dan 60 percent extra stroom.


Conclusie

De Panasonic QE-QL201 (59 euro) draagbare batterij is – zoals de verpakking prominent vermeldt – duidelijk bedoeld voor het laden van smartphones. Zo kan je met deze 5400 mAh mobiele batterij van Panasonic een smartphone met een 1400 mAh accu twee keer opladen of dankzij de twee usb-poorten twee smartphones met een dergelijke accu opladen. Tablets hebben een accu met een capaciteit van 4000 mAh of hoger en de Panasonic QE-QL201 draagbare batterij is in staat om die slechts gedeeltelijk op te laden. In noodgevallen kan het een uitkomst bieden, maar voor het opladen van je tablet koop je beter een forsere mobiele batterij.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content