Dual-band router met Cisco Connect Cloud

De Linksys EA4500 router biedt niet alleen snelheden tot 450 + 450 Mbps, maar is ook verbonden met de cloud. Dankzij Cisco Connect Cloud voor Linksys Smart Wi-Fi-routers heb je overal en op elk ogenblik toegang tot je thuisnetwerk. We hebben deze nieuwe technologie getest.

De Linksys EA4500 router biedt niet alleen snelheden tot 450 + 450 Mbps, maar is ook verbonden met de cloud. Dankzij Cisco Connect Cloud voor Linksys Smart Wi-Fi-routers heb je overal en op elk ogenblik toegang tot je thuisnetwerk. We hebben deze nieuwe technologie getest.


De Cisco Linksys EA4500 is een simultane 2,4 GHz en 5 GHz Wireless-N router. Je kan dus beide frequentiebanden tegelijkertijd gebruiken. Tenminste als je draadloze netwerkapparaten overweg kunnen met de 5 GHz band. Het kan handig zijn als de 2,4 GHz band in jouw omgeving te druk bezet is.


De Linksys EA4500 ondersteunt snelheden tot 450 + 450 Mbps en beschikt over een volledige 3 x 3 MIMO-antenne-array voor een optimale dekking en betrouwbaarheid. In totaal heeft het toestel dus zes antennes aan boord (drie interne antennes voor elke 2,4 GHz- en 5 GHz-radioband).


Installatie

Cisco’s Connect installatiesoftware gaat al een hele tijd mee. Deze gebruiksvriendelijke software maakt het mogelijk om in enkele eenvoudige stappen je router te configureren. Cisco Connect Cloud vormt een uitbreiding hierop en voegt een hele reeks nieuwigheden toe.


De eerste keer dat je inlogt bij www.ciscoconnectcloud.com, moet je de router nog koppelen aan je Cisco Connect Cloud-account. Daarvoor moet je het wachtwoord van de router opgeven en op ‘OK’ klikken. Vervolgens kom je terecht op het dashboard van Cisco Connect Cloud.


Cloud

Cisco Connect Cloud is een volwaardig platform waarmee je je thuisnetwerk op erg eenvoudige wijze kan beheren via het wereldwijde web. Zelfs wanneer een online verbinding met de cloud niet beschikbaar is, kan je via Cisco Connect Cloud nog steeds je netwerk beheren vanaf een lokale computer.


We hebben dit op eenvoudige wijze getest. We trokken de netwerkkabel naar onze modem uit en navigeerden naar www.ciscoconnectcloud.com. De webpagina geeft een melding dat de internetverbinding verbroken is, maar dat we toch kunnen aanmelden op onze EA4500 via het routerwachtwoord. De interface van Cisco Connect Cloud is dan heel wat beperkter, maar biedt toegang tot essentiële onderdelen als ‘Connectiviteit’, ‘Problemen oplossen’ en ‘WLAN’. Je hebt dus werkelijk altijd toegang tot je router.


Android en iOS apps

Cisco voorziet in beheer-apps voor Apple iOS en Google Android. Wat verschijnt is een uiterst intuïtieve app die bijna dezelfde functionaliteit biedt als de webinterface, maar dan in vereenvoudigde vorm. Tijdens onze test konden we probleemloos internettoegang voor een bepaalde pc blokkeren via de app op onze Android-smartphone.


Daarnaast laat Cisco ook third-party apps toe. De Linksys Developer Community heeft, naar eigen zeggen, krachtige tools en een gemeenschap van deskundige ontwikkelaars die je kunnen helpen nieuwe apps voor Linksys Smart Wi-Fi-routers te maken. Momenteel zijn zes apps van derden beschikbaar, maar wellicht zal het aanbod nog sterk uitbreiden naar gelang het aantal gebruikers van Linksys Smart Wi-Fi-routers toeneemt.


Conclusie

De Cisco Linksys EA4500 Dual-Band N900 Router is een erg complete en gebruiksvriendelijke router die zowel actief is op de 2,4 GHz als 5 GHz frequentieband. Het configureren en beheren van de Linksys EA4500 is een fluitje van een cent dankzij Cisco Connect Cloud. Dankzij apps voor Google Android en Apple iOS kan je je thuisnetwerk beheren van op afstand, zelfs als er geen computer in de buurt is. Als je internetverbinding om welke reden dan ook wegvalt, kan je nog steeds lokaal inloggen op de router. Deze router is niet bepaald goedkoop (179 euro), maar gezien de mogelijkheden, zijn prijs zeker waard.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content