Dunne en lichte Full HD monitor

De LG FLATRON E2260 LED-monitor is erg dun en licht en, ondanks zijn schermdiagonaal van 22 inch, heel compact.

De LG FLATRON E2260 LED-monitor is erg dun en licht en, ondanks zijn schermdiagonaal van 22 inch, heel compact. We hebben het beeldscherm getest.

De 22-inch LED-monitor levert een resolutie van 1920 x 1080 pixels, ofwel Full HD 1080p resolutie. Aan de randen is het beeldscherm slechts 1,29 cm dik. De montitor weegt ook bijna niets. De meegeleverde losse voet is daarom zelf ook vrij licht en klein, maar hij is voldoende stevig om de monitor stabiel op elk oppervlak mee neer te zetten.

Je kunt het scherm vijf graden naar voor en vijftien graden naar achter bewegen op de voet. Een links-rechts draaimechanisme zit er niet op, maar is ook niet nodig omdat deze monitor zo licht is. Je kun hem gemakkelijk met voet en al naar links of rechts draaien mocht dat nodig zijn.

Naast een 3,5mm geluidsaansluiting heeft deze monitor drie videoaansluitingen: vga d-sub, hdmi en dvi. Je kunt die alledrie tegelijk aansluiten en het gewenste beeld kiezen via de tiptoets aan de voorkant. De voeding is een extern blokje. Op de plaats waar de aansluitingen steken, is de monitor wel merkelijk dikker dan aan de randen.

Beeldkwaliteit

We zijn tevreden over de subjectieve beeldkwaliteit. Het contrast is erg groot, de zwartweergave uitstekend en letters zijn gestoken scherp op een witte achtergrond. Het scherm is ook voldoende ruim om twee bijna-A4 pagina’s naast elkaar weer te geven, waarbij de letters toch nog goed leesbaar blijven.

We hebben ook een objectieve meting van het scherm uitgevoerd met behulp van een LaCie BlueEye Pro calibrator. We kozen daarbij een voor multimediatoepassingen geëigende kleurwarmte van 6500 K, een gamma van 2,0 en een voor onze werkomgeving noodzakelijke lichtsterkte van 100 cd/m2. Daarbij slaagden we erin het scherm redelijk perfect af te regelen voor onze werkomgeving. De meeste kleuren konden we zeer natuurgetrouw instellen (Delta-E van 0,7 gemiddeld); alleen blauw bleek wat moeilijker om correct af te stellen en kregen we nooit helemaal juist (Delta-E van 2,3). Maar dat zijn al met al toch erg goede resultaten voor een monitor uit deze prijsklasse.

Deze monitor verbruikt 26W in werking, minder dan 1W in slaapstand en 0,5W wanneer de monitor is uitgeschakeld. Na calibratie met de BlueEye Pro om het beeld aan te passen aan onze specifieke werkomgeving, verbruikte deze monitor zelfs nog enkele Watts minder (ca. 24W). Dat zijn erg zuinige cijfers.

Conclusie

De LG FLATRON E2260 is een stijlvolle en goed presterende LED-monitor die relatief weinig energie verbruikt. De adviesprijs ligt met 199 euro echter iets te hoog in vergelijking met concurrerende monitoren.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content