Duo e-readers met 3G-ondersteuning

We testten de PocketBook Pro 603 en Pro 903 monochrome e-readers. Zoals hun naamgeving al min of meer verraadt, is de Pro 603 een e-reader met 6-inch scherm en de 903 een model met een groot 9,7-inch scherm.

We testten de PocketBook Pro 603 en Pro 903 monochrome e-readers. Zoals hun naamgeving al min of meer verraadt, is de Pro 603 een e-reader met 6-inch scherm en de 903 een model met een groot 9,7-inch scherm.


Ook al verschillen beide PocketBooks fors in afmetingen – de Pro 603 meet 132 x 182 x 10,6 mm en weegt 280 gram, terwijl de Pro 903 193 x 263 x 11,5 mm meet en 581 gram weegt – uiterlijk zien beide producten er vrijwel identiek uit. Ze hebben aan de voorzijde een behuizing in zilvergrijze kunststof, terwijl de achterzijde grotendeels wordt ingenomen door een plastic deksel.


E Ink-scherm

Beide PocketBook e-reades hebben een E Ink Vizplex scherm met zestien grijstinten. Dat van de Pro 603 heeft een resolutie van 600 x 800 pixels, dat van de Pro 903 een resolutie van 1200 x 825 pixels. Het scherm van die laatste e-reader is zo groot als een normale paperback.


Het is erg comfortabel lezen op het grote scherm van de Pro 903, al weegt die natuurlijk wel fors meer dan zijn kleinere broer, zodat je deze e-lezer niet al te lang in je hand kan houden zonder hem te ondersteunen. Beide schermen gebruiken ook de touchtechnologie van Wacom. Het betekent dat je de e-readers ook kunt bedienen met een speciale stylus en dat je aantekeningen en schetsen kan maken.


3G

Om het internet op te kunnen heb je twee mogelijkheden. Indien je over een draadloos netwerk beschikt, kan je WiFi activeren om een verbinding te maken met het internet. Maar beide PocketBooks ondersteunen ook 3G. Om een 3G ondersteunend SIM-kaartje te installeren dien je het deksel aan de achterzijde te verwijderen. De sleuf voor de SIM-kaart zit verborgen onder de batterij die met een klein schroefje is vastgezet. Met het meegeleverde schroevendraaiertje kan je dat verwijderen. Het betekent meteen ook dat de Li-Polymeer batterij eenvoudig vervangbaar is, wat bij de meeste e-readers van andere merken niet het geval is.


Conclusie

Ben je op zoek naar een e-reader die qua schermoppervlakte hetzelfde leescomfort biedt als een standaard paperback, dan is de PocketBook Pro 903 het overwegen waard. De PocketBook 603 gaat dan weer de concurrentie aan met de vele 6-inch e-readers die op de markt zijn. Toch onderscheiden beide PocketBook Pro’s zich van de concurrentie door de 3G-functionaliteit. Rust ze uit met een SIM-kaartje en je kan zo goed als overal het internet op. Hou er wel rekening mee dat deze e-lezers niet flitsend snel zijn, al verloopt het lezen van een e-boek wel vlot. Ook zijn ze niet bepaald geoptimaliseerd om even snel een Nederlandstalig boek rechtstreeks via het internet te kopen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content