Een muis om te strelen

Microsoft ontwikkelde een computermuis die geen scrollwiel meer heeft, maar die is uitgerust met een aanraakstrook.

Microsoft ontwikkelde een computermuis die geen scrollwiel meer heeft, maar die is uitgerust met een aanraakstrook. We probeerden uit of het even fijn muizen is met een touchmuis.

Steeds meer apparaten maken gebruik van touchtechnologie, zoals smartphones, mediaspelers en ook digitale camera’s. Microsoft introduceert met de Arc Touch Mouse een muis met een aanraakgevoelig vlak. Waar je bij andere muizen het traditionele scrollwiel aantreft, heeft deze muis een aanraakstrook. Hierdoor is de Arc Touch Mouse erg plat van design. Ze is dan ook bedoeld voor laptopgebruikers die op zoek zijn naar een muis die onderweg weinig plaats inneemt.

Draadloos

Door het achterste deel van de muis te plooien, activeer je ze. De Arc Touch Mouse heeft dan ook geen aan/uit-knop. Een groen ledje licht even op om aan te tonen dat de muis stroom heeft, tenminste als je eerst de twee meegeleverde AAA-batterijen in het compartiment onderaan de muis hebt geplaatst. De muis werkt draadloos met de erg compacte 2,4 GHz USB Nano Transceiver die je in een usb-poort dient te steken. Als je de muis meeneemt kun je de draadloze ontvanger heel eenvoudig bevestigen aan de onderkant van de muis want daar is een magneet ingebouwd. Je ‘plakt’ de Nano Transceiver met andere gewoon tegen de muis. Het bereik van de draadloze ontvanger is ongeveer 9 meter.

Kromming

De muis heeft links en rechts van de touchstrip twee knoppen. Na het downloaden van Microsoft’s IntelliPoint software kun je deze instellen, zodat de muis bruikbaar is voor zowel links- als rechtshandigen. Dan kun je ook de gevoeligheid van de touchstrip instellen.

Door de BlueTrack-technologie kun je de Arc Touch Mouse op vrijwel elke ondergrond gebruiken, met uitzondering van glazen of spiegelende ondergronden. De muis glijdt vlot, maar ze had wat ons betreft een iets grotere kromming mogen hebben voor een betere ondersteuning van de handpalm en dus een betere ergonomie. Voor occasioneel gebruik onderweg is ze goed bruikbaar, maar ze lijkt ons minder geschikt voor intensief gebruik, zeker niet als je grote handen hebt. Bovendien is het echt wel wennen aan het werken met de touchstrip.

Conclusie

Een opvallend en ook mooi design heeft ze wel, de Arc Touch Mouse van Microsoft. Omdat je ze helemaal plat kan plooien, is ze ook vlot mee te nemen. Voor niet te intensief gebruik onderweg is ze zeker het overwegen waard. Maar anders dan bij een muis met een scrollwiel, moet je iets meer tijd investeren om je deze muis eigen te maken. Wij vonden af en toe dat de touchbediening niet accuraat genoeg reageerde. Ook is de Arc Touch Mouse nogal aan de prijzige kant, maar dat heb je vaker bij nieuwe technologie.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content