Eenvoudig te configureren router

De nieuwe Linksys E-Series routers bieden de gebruiker de mogelijkheid om in drie eenvoudige stappen een draadloos netwerk op te zetten. Wij bekeken de Linksys E3000 High Performance Wireless-N Router.

De nieuwe Linksys E-Series routers bieden de gebruiker de mogelijkheid om in drie eenvoudige stappen een draadloos netwerk op te zetten. Wij bekeken de Linksys E3000 High Performance Wireless-N Router.


De nieuwe routers van Linksys zijn geoptimaliseerd voor snel internet, draadloos afdrukken, online gamen en muziek en video streaming. Met de nieuwe Cisco Connect Software kan je apparaten in een paar eenvoudige stappen installeren en toevoegen.


De E3000 is het topmodel en biedt ondersteuning voor simultaneous dual-band (2,4 en 5 GHz), beschikt over een usb-poort voor bestandsdeling en heeft zes interne antennes.


Installatie

De meegeleverde software loodst je via een eenvoudige wizard doorheen alle installatiestappen. De eerste stap is het aansluiten van de stroomvoorziening. De tweede stap is het aansluiten van de netwerkkabel. Deze sluit je op de achterzijde aan op de gele internet-poort. Het andere uiteinde sluit je aan op je modem.


Weet je toch nog niet goed hoe het moet? Geen probleem, de wizard toont desgewenst de hele procedure met tekeningen en uitleg. Na deze stap gaat de software zoeken naar netwerken. Als je met een vaste computer zonder draadloze verbinding werkt, wordt je erop geattendeerd dat je de pc met de router moet verbinden via een netwerkkabel. We klikken op ‘volgende’ en de router start vervolgens met de configuratie. Dit proces neemt een vijftal minuutjes in beslag. We krijgen een bevestiging dat we verbonden zijn met internet en dat is het. Een kind kan de was doen!


Cisco Connect

De installatie is klaar. We komen nu in het Cisco Connect ‘configuratiescherm’. Hier kan je computers en apparaten toevoegen. Voor een computer kan je op eenvoudige wijze de instellingen voor het draadloze netwerk overbrengen via een usb stick. Desgewenst kan je hier ook de gegevens opvragen en handmatig ingeven op de pc die je wenst te verbinden.


Conclusie

De Linksys E3000 is een geavanceerde en fraai ogende router die zich dankzij de nieuwe Cisco Connect software eenvoudig laat configureren. De software is een echte aanrader voor iedereen die een router wil aansluiten en een netwerkje opzetten zonder eerst hogere studies gevolgd te hebben. Wie toch meer geavanceerde instellingen wil wijzigen, kan hiervoor terecht in de webinterface van de E3000. De router verbruikt ongeveer 10 watt, maar biedt een goede dekking dankzij de ingebouwde antennes. De prijs (149 euro) die je moet betalen voor al dat lekkers is stevig, maar aanvaardbaar.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content