Eenvoudiger te installeren stroomnetadapter

De Duitse fabrikant devolo heeft een 200 Mbit/s netwerkadapter voor het gewone stroomnet in het gamma dat uitgerust is met een eigen lcd-schermpje voor een nog eenvoudiger installatie.

De Duitse fabrikant devolo heeft een 200 Mbit/s netwerkadapter voor het gewone stroomnet in het gamma dat uitgerust is met een eigen lcd-schermpje voor een nog eenvoudiger installatie.

Het stroomnet kun je ook gebruiken als netwerkkabel. Al wat je nodig hebt is een powerline adapter, soms ook wel homeplug genoemd. devolo heeft een uitgebreid gamma van dergelijke adapters. We bekeken de we de nieuwe dLAN 200 AVsmart+ die over een eigen statusschermpje beschikt.

Installatie De plus in de naam AVsmart+ staat voor het geïntegreerde stopcontact. Je kunt de 200 AVsmart+ powerline adapter dus in een stopcontact steken en dan nog altijd een ander apparaat in het geïntegreerde stopcontact van de adapter steken. Je verliest met andere woorden geen stopcontact.

De 200 AVsmart+ werkt samen met alle andere adapters in het 200 Mbit/s powerline-gamma van devolo. De installatie is altijd dezelfde. Ofwel werk je met de knopje op de achterkant van de adapter, ofwel gebruik je de meegeleverde configuratiewizard. In dat laatste geval heb je natuurlijk wel een Windows-pc nodig, want de wizard draait niet op andere besturingssystemen.

Statusscherm

Het 1,7-inch monochrome statusscherm van de AVsmart+ maakt het iets eenvoudiger om de adapter te installeren zonder hulp van de softwarewizard. Naast de drie symbolen die de operationele status weergeven, toont het schermpje een staafdiagram dat de sterkte en de kwaliteit van de verbinding naar de andere powerline-adapters in het netwerk toont. Daarbij wordt ook aangegeven of het gaat om standaard Ethernet-adapters, dLAN-adapters met een bijkomende WLAN-poort, een audio-adapter of TV Sat-adapters. Uit onze test blijkt dat de dLAN 200 AVsmart+ ongeveer acht keer trager is dan een gewoon Ethernet-netwerk.

Conclusie

De devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline-adapter werkt goed samen met de andere producten uit het devolo dLAN 200 Powerline-gamma en is iets eenvoudiger te installeren, al is het verschil nu ook weer niet zo groot. Het werkt doorgaans sneller en veiliger dan een draadloos WiFi-netwerk. Nog een voordeel is dat je met deze powerline geen stopcontact verliest en dat hij erg energiezuinig is. Een losse adapter kost 84,90 euro. De starterkit met twee adapters heeft een adviesprijs van 159,90 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content