Extreem lichte en compacte Bluetooth headset

De Plantronics Marque 2 is een stijlvolle Bluetooth headset. Volgens de fabrikant is het apparaatje de ideale metgezel voor elke smartphone. Wij zochten uit hoe de headset presteert.

Plantronics introduceert met de Marque 2 zijn lichtste Bluetooth headset ooit. Het kleinood weegt slechts 7 gram en is beschikbaar in twee hoofdkleuren: wit en zwart.


Op de rechterzijde bevindt zich de volume/mute-toets. De microUSB-poort is ingewerkt in de bovenzijde. Links zien we de aan/uit-knop. Het meegeleverde oorhaakje kan eenvoudig op de hals van het oorstukje geklikt worden.


Technisch

De Plantronics Marque 2 beschikt over Bluetooth 3.0 met A2DP-ondersteuning voor streaming audio. Via twee ingebouwde microfoons en digitale signaalverwerking worden storende achtergrond- en windgeluiden zo veel mogelijk geminimaliseerd. Dankzij multipoint technologie kan je de Marque 2 headset gebruiken om oproepen te beantwoorden van twee gekoppelde Bluetooth-telefoons.


Volgens Plantronics biedt de Marque 2 een spreektijd tot 7 uur en een stand-bytijd tot 11 dagen. Bovendien heeft de headset een DeepSleep-modus ingebouwd waardoor de batterij volgens de fabrikant 180 dagen meegaat zonder tussentijds op te laden. Deze modus wordt automatisch geactiveerd wanneer de headset langer dan 90 minuten buiten bereik is van de gepairde telefoon(s). De batterij volledig opladen, neemt slechts 90 minuten in beslag.


Geluidskwaliteit

Ondanks het erg compacte formaat brengt de Plantronics Marque 2 een kristalheldere, volle klank voort. Dat maakt de headset niet alleen geschikt voor telefoongesprekken, maar ook voor muziek en films.


Een gesprek aannemen is erg eenvoudig en kan geheel handenvrij. Door gewoonweg “Answer” of “Ignore” uit te spreken kan je respectievelijk een gesprek aannemen of weigeren. Als een gesprek binnenkomt tijdens het luisteren van streaming audio zal de audioweergave automatisch gepauzeerd worden. Helaas spreekt en begrijpt de headset alleen de Engelse taal.


App

Met de Find MyHeadset app an op twee manieren je verloren headset opsporen: via een toon of door deze te traceren. Via de app kan je op zeer eenvoudige wijze een geluidstoon laten uitzenden door een ingeschakelde en via Bluetooth gekoppelde headset.


Wanneer je headset uitgeschakeld is of buiten het bereik van je smartphone kan je deze traceren via het Backtrack activiteitenlogboek. In dit logboek wordt bijgehouden waar de headset zich bevond tijdens het laatste gebruik. Een eenvoudige, maar zeer nuttige app dus.


Conclusie

De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte headset met een prima klankkwaliteit. Dankzij de innovatieve DeepSleep-modus schakelt de Marque 2 automatisch in slaapstand wanneer het apparaat langer dan 90 minuten buiten het bereik van gepairde telefoons is. Bovendien heeft Plantronics ervoor gezorgd dat je de headset eenvoudiger kan terugvinden in geval van verlies. Daarbovenop is de adviesprijs van 59,99 euro zeer schappelijk. Een aanrader wat ons betreft.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content