Fotoprinter met kopieer, scan- en faxfunctionaliteit

De HP Photosmart 7520 e-All-In-One Printer is een compacte multifunctional die niet alleen kan kopiëren, scannen en faxen, maar ook afdrukken in hoogwaardige fotokwaliteit. We hebben dit alles-in-één-toestel getest.

De HP Photosmart 7520 e-All-In-One Printer is een compacte multifunctional die niet alleen kan kopiëren, scannen en faxen, maar ook afdrukken in hoogwaardige fotokwaliteit. We hebben dit alles-in-één-toestel getest.


Deze Photosmart multifunctionele printer kan je aansluiten via USB, maar dan benut je niet alle mogelijkheden van het apparaat. Je kan de printer ook verbinden met je netwerk via wifi 802.11 b/g/n. Ten behoeve van onze test zullen we de multifunctional verbinden met ons draadloze netwerk.


De HP Photosmart 7520 e-All-In-One Printer kan je bedienen via het 4,33-inch grafische aanraakscherm in combinatie met aanraakgevoelige toetsen ernaast. Deze thermische inkjetprinter print tot 14 pagina’s per minuut (ppm) in zwart en tot 10 ppm in kleur. Het maandelijkse printvolume ligt vast op 1250 A4-pagina’s, maar het aanbevolen aantal pagina’s per maand ligt met 300 tot 500 pagina’s een stuk lager.


De optische scanresolutie reikt tot 1200 dpi met 48-bits bitdiepte. Kopiëren doet de Photosmart 7520 met een resolutie tot 600 dpi. Je kan in één keer tot 99 kopieën maken en het apparaat kan verkleinen/vergroten van 25 tot 400 %. Tot slot behoort ook faxen tot de mogelijkheden.


Mobiel printen

Deze multifunctional ondersteunt mobiel afdrukken via HP ePrint, Wireless Direct Printing en Apple AirPrint. HP voorziet in twee eigen apps: HP ePrint Home & Biz app en de nieuwe HP ePrint app. De HP ePrint Home & Biz app is een gratis printapplicatie voor gebruik met Android 2.2 of later en Nokia Symbian toestellen. De HP ePrint app is de vernieuwde versie van de HP ePrint Home & Biz app speciaal voor Apple (iOS 4.2 en later) iPhone, iPad en iPod touch.


Dankzij de app kan je onder meer Office documenten, PDF’s, tekstbestanden en e-mails (met bijlagen) afdrukken op zeer eenvoudige wijze. De app is extreem gebruiksvriendelijk en compleet. Er is ook nog een ‘HP Printer Control app’. Deze gratis app biedt volledige controle over de Photosmart 7520 e-All-In-One Printer en maakt scannen naar mobiele toestellen mogelijk. Vooralsnog is deze app alleen beschikbaar voor Apple iOS, maar de fabrikant belooft dat binnenkort ook Android-apparaten ondersteund worden.


Prestaties

We lieten verschillende snelheidsmetingen los op de HP Photosmart 7520 e-All-In-One Printer om op objectieve wijze de prestaties van het toestel te beoordelen. Bij het afdrukken van een standaard, zakelijke brief met zwart-wit logo behaalde de Photosmart 7520 e-All-In-One een gemiddelde snelheid van 9,2 pagina’s per minuut op standaard A4-kantoorpapier.


Een foto afdrukken op 10 x 15 formaat via de speciale fotolade nam 41,59 seconden in beslag vanaf het moment dat we de afdruktaak gaven tot het fotovel op de printer lag. De reden waarom dit enige tijd in beslag neemt, is het feit dat de fotolade mechanisch naar voor wordt verplaatst bij aanvang van de afdruktaak.


Qua kwaliteitsnormen hebben we voor deze test gekozen voor ‘normaal’ in plaats van ‘snel concept’. De fotokwaliteit is in normale afdrukkwaliteit zeer goed en vertoont geen strepen of vegen. Ook op standaard kantoorpapier zien de foto’s er nog erg goed uit. Dezelfde foto afdrukken op A4-formaat en in een normale afdrukkwaliteit vroeg 2,25 minuten tijd. Ook op deze afdruk hebben we geen enkele opmerking qua afdrukkwaliteit. Kortom, het afdrukken van foto’s vraagt enige tijd, maar het resultaat is verbluffend, zelfs in standaardkwaliteit.


Conclusie

De HP Photosmart 7520 e-All-In-One Printer is een volwaardig fotolab met kopieer, scan- en faxfunctionaliteit. De paginakostprijs ligt iets hoger dan de eerder besproken Brother MFC-J6510DW, maar dat geldt ook voor de afdrukkwaliteit. Bovendien is het toestel uiterst gebruiksvriendelijk dankzij het groot, grafisch aanraakscherm. Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit en mogelijkheden van dit toestel.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content