Functierijke smartphone met hoogwaardig scherm

Wellicht is het geen toeval dat Samsung’s Galaxy S ons heel erg doet denken aan de Apple iPhone. Ook de technische kenmerken maken dit toestel tot een van de ultieme smartphones.

Wellicht is het geen toeval dat Samsung’s Galaxy S ons heel erg doet denken aan de Apple iPhone. Ook de technische kenmerken maken dit toestel tot een van de ultieme smartphones.

De Galaxy S gebruikt versie 2.1 van het Android besturingssysteem. Onder de motorkap bevindt zich een 1 GHz processor, 8 of 16 GB intern geheugen (uitbreidbaar met maximaal 32 GB via µSD) en een 5 megapixel AF camera. Het toestel kan video opnemen in 720p (1280 x 720) aan 30 frames per seconde. Verder is de Galaxy S voorzien van een Music player, Multi-touch zoom, een accelerometer, nabijheidsensor en digitaal kompas.

Samsung’s smartphone ondersteunt de volgende netwerken: HSUPA, Tri-band 900/1900/2100, EDGE/GPRS 850/900/1800/1900. Dankzij de Social Hub sta je in contact met al je vrienden en kennissen via je favoriete, sociale netwerken. Verder beschikt het toestel over WiFi en een ingebouwde GPS die ook geotagging ondersteunt.

Scherm

Het meest opvallende aan het slanke design van de Galaxy S is het 4-inch Super Amoled capacitieve scherm. Het geeft zeer heldere en contrastrijke beelden weer en de snelle responstijd zorgt voor een vlotte weergave. De Galaxy S speelt zonder moeite een HD filmpje dat op onze HTC Hero niet aan de praat te krijgen is. De enige opmerking die we kunnen bedenken is dat je heel snel vette vingers op het scherm ziet, maar dat is bijna niet te vermijden bij een aanraakapparaat.

Snufjes

De Galaxy S I9000 is een zeer uitgebreid toestel, te complex om alle mogelijkheden en leuke snufjes te bespreken. Vermeldenswaard is onder meer de Swype invoermethode waarbij je met je vinger over de gewenste letters ‘glijdt’ en op die manier woorden vormt. Ook interessant is de Layar Reality Browser die Augmented reality (AR) of toegevoegde realiteit biedt. Het is eigenlijk het samenvoegen van de echte en virtuele wereld. Richt je de camera bijvoorbeeld op een hotel, dan krijg je vervolgens de informatie en contactgegevens van dit hotel meteen op je smartphone. Tot slot vermelden we ook Samsung Kies nog. De download van deze software bedraagt maar liefst 138 MB. Na installatie kan je met Samsung Kies contacten en agenda-items synchroniseren en de volledige smartphone beheren.

Conclusie

De Samsung Galaxy S is een zeer uitgebreide smartphone met een zeer goed Super Amoled scherm. Het toestel speelt moeiteloos zware HD videobeelden af en reageert uitermate snel. De camera is helaas van iets mindere kwaliteit, maar dat is typisch voor smartphones. De navigatie van Google is een prima alternatief voor een gps-toestel, maar je hebt wel een data-abonnement nodig.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content