Goed klinkende, maar dure Bose Bluetooth hoofdtelefoon

De AE2w is Bose’s eerste draadloze hoofdtelefoon op basis van Bluetooth-technologie. Het betreft een around-ear model dat speciaal werd ontworpen voor gebruik met een Apple iPad. Uiteraard kan je de hoofdtelefoon ook gebruiken met andere Bluetooth-apparaten zoals smartphones. Een test.

De Bose AE2w is uitgevoerd in een combinatie van mat en glanzend zwart en weegt slechts 149,6 gram. De hoofdband is eenvoudig aanpasbaar en soepel. Dankzij de zachte around-ear kussens kan je comfortabel genieten van je favoriete muziek.


Op de linkse oorschelp werd de Bluetooth bedieningsmodule aangebracht. Deze bedieningsmodule bevat knoppen om het toestel in- en uit te schakelen, het volume te regelen en een multifunctionele knop. Dankzij deze knop kan je iPad-functies bedienen zoals afspelen/pauze en track control voor muziek en video’s.


Ook schakelen tussen gesprekken en andere audio doe je met deze knop. Twee statuslampjes geven de status weer van de batterij en de Bluetooth-verbinding. Voorts is ook de microfoon ingebouwd in de Bluetooth module. Dankzij de plooibare oorschelpen kan je de hoofdtelefoon eenvoudig opbergen in de meegeleverde draagtas.


Technologisch vernuft

De Bose AE2w maakt net als de andere AE2 hoofdtelefoons gebruik van TriPort-technologie. Volgens de fabrikant geniet je hierdoor van een volledig geluidsbereik, gaande van heldere, hoge tot de volle, lage tonen. Dit alles in een uiterst licht ontwerp.


Bose voorzag ook ‘actieve equalisatie’ in de bedieningsmodule. Hierdoor zou de geluidskwaliteit aanzienlijk beter moeten zijn en muziek en films een extra dimensie moeten krijgen.


De Bose AE2w heeft een bereik van 9 meter wat genoeg moet zijn om flexibel te kunnen luisteren naar je favoriete muziek, zonder kabels. Dankzij een oplaadbare lithium-ion batterij biedt de hoofdtelefoon een gespreks-/luistertijd van zeven uur en 200 uur stand-bytijd.


Het volledig opladen van de Bose AE2w vraagt drie uur tijd. Dankzij multipoint technologie kan je tegelijkertijd twee apparaten verbinden met de AE2w en eenvoudig schakelen tussen media en gesprekken. Toestellen die je wil verbinden moeten uitgerust zijn met Bluetooth 2.1 of later en de A2DP, handsfree en hoofdtelefoonprofielen ondersteunen.


Geluidskwaliteit

We lieten verschillende muziekstijlen los op de Bose AE2w en telkens konden we genieten van een kwalitatieve geluidsweergave. Niet alleen de hoge tonen klinken zeer mooi, maar ook in de laagste regionen presteert de AE2w zeer goed.


Door eenmaal op de multifunctionele toets te drukken, kan je de audioweergave pauzeren of opnieuw starten. Door tweemaal te drukken ga je naar een volgende track. Een track achteruit kan ook door driemaal op de toets te drukken.


Een binnenkomende oproep kan je eenvoudig beantwoorden via de multifunctionele toets. Door opnieuw op de multifunctionele toets te drukken, kan je het gesprek beëindigen. De gesprekskwaliteit was eveneens uitstekend.


Hou er wel rekening mee dat de AE2w niet beschikt over actieve ruisonderdrukking. Fysiek filtert de hoofdtelefoon heel wat bijgeluiden weg, maar de AE2w is niet ontworpen voor dit doel.


Conclusie

De Bose AE2w is een uiterst gebruiksvriendelijke Bluetooth-hoofdtelefoon voor mobiele gebruikers die de kenmerkende, dynamische ‘Bose-klank’ voortbrengt. Bovendien zit deze hoofdtelefoon erg comfortabel, ook na urenlang gebruik. Toch heeft de Bose AE2w ook een belangrijk nadeel en dat is de stevige prijs van 249,95 euro. Los daarvan is de AE2w een prima hoofdtelefoon voor intensief gebruik.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content