Gunstig geprijsde minitablet bij Aldi

Vanaf woensdag 14 mei 2014 verkoopt Aldi opnieuw een tablet. De Medion Lifetab MD 98625 (S7852) is uitgerust met een IPS-scherm en de recentste versie van Android. Een preview.

Net als zijn voorganger, de Lifetab MD 98641 (E10320) die drie weken eerder verkocht werd (zie ons artikel “Aldi tablet krijgt verbeterde kijkhoek“), is de Medion Lifetab MD 98625 een tablet met ips-scherm. Dat vergroot de kijkhoek zodat ook twee of meer personen tegelijkertijd naar het scherm kunnen kijken terwijl ieder toch dezelfde kleuren bij eenzelfde helderheid waarneemt.


De krachtbron van deze tablet is opnieuw de ARM Cortex A9 Quad Core-processor (de RK3066 van Rockchip) die werkt aan 1,61 GHz. Het is een CPU die Medion de laatste tijd geregeld in zijn tablets gebruikt en zijn deugdelijkheid bewezen heeft.


Het werkgeheugen van 1 GB DDR3 is hetzelfde als gewoonlijk, net als het intern geheugen van 16 GB, met microSD-/microSDHC-/microSDXC-geheugenkaarten uit te breiden tot 32 GB. Opgelet: de reclame stelt dat je het geheugen kunt uitbreiden tot 64 GB, maar dat blijkt niet te kloppen. Het toestel herkent gewoonweg geen geheugenkaartjes van 64 GB.


Een ligplaats voor een simkaart ontbreekt ook weer bij deze tablet – je kunt dus niet rechtstreeks het 3G of 4G netwerk op. Dit minpuntje omzeilt de reclame heel handig door dit tablet als een “wifi-tablet” te promoten. Gelukkig is WiFi tegenwoordig zowat alomtegenwoordig.


Ongewoon

Tot zover dus niets nieuws. Wel ongewoon zijn de afmetingen en de resolutie van het scherm. Het is een 19,9 cm/7,85″ multi-touch scherm met 1.024 x 768 pixels. Dat is een 4:3 verhouding die we bij Aldi-Medion nog niet eerder zagen.


Ten onrechte noemt de reclame dit een HD-scherm. Het is immers al zeker geen Full HD (1.920 x 1.080 pixels) en zelfs geen HD-Ready (720p). Verticaal zijn hiervoor wel de vereiste 720 pixels aanwezig, maar door de 4:3 verhouding kom je horizontaal niet meer aan de benodigde 1.280 pixels.


Bijkomend probleem: de Lifetab MD 98625 (S7852) heeft geen hdmi-aansluiting. Aansluiten op je HD monitor of televisie zit er dus niet in. Een micro-USB 2.0-aansluiting is wel voorzien.


Positief is de aanwezigheid van een gps-sensor. Je kunt deze tablet dan ook als een navigatie-apparaat gebruiken of een positiebepaling aan je foto’s meegeven. Nu we het toch over foto’s hebben: de Lifetab MD 98625 (S7852) heeft een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 5 megapixel camera aan de achterkant.


Al even verrassend als de gps-sensor is de infraroodzender. Hiermee verander je je tablet in een universele afstandsbediening. Wacht toch nog even vooraleer je de oude afstandsbedieningen in de vuilbak gooit, want de benodigde apps schijnen nog niet allemaal ter beschikking te staan.


Tot slot halen we toch even aan dat Medion als besturingssysteem de recentste versie van Android installeerde: versie Android 4.4 KitKat.


Conclusie

De Medion Lifetab MD 98625 (S7852) kost slechts 149 euro. Toch krijg je hiervoor een erg volledig uitgerust tablet in handen. Wij betreuren wel twee minpuntjes: het ontbreken van een ligplaats voor een simkaart en het ontbreken van een hdmi-aansluiting. Het is toch wel leuk je foto’s per direct op je tv te projecteren. Kan je met die omissie leven, dan biedt Aldi hier voor weinig geld een mooie minitablet aan.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content