Hang het varken uit in Bad Piggies

Rovio’s game Angry Birds is uitgegroeid tot een fenomeen en kent tal van vervolgverhalen. Kunnen de Finse gameontwikkelaars het succes herhalen met Bad Piggies? We probeerden het nieuwe spel uit.

Rovio’s game Angry Birds is uitgegroeid tot een fenomeen en kent tal van vervolgverhalen. Kunnen de Finse gameontwikkelaars het succes herhalen met Bad Piggies? We probeerden het nieuwe spel uit.


Bad Piggies is nieuw en toch niet nieuw, want de tekenstijl van het game is precies dezelfde als die bij Angry Birds en en het hoofdpersonage is een zelfde groen varkentje. Maar dat varkentje moet je deze keer niet proberen om zeep te helpen, integendeel, je moet het helpen.


Het varkentje Piggy wil van punt A naar punt B maar daartussen liggen enkele hindernissen. De uitdaging van Bad Piggies is om met enkele rudimentaire onderdelen een vehikel te bouwen waarmee Piggy over het obstakel kan geraken. In één van de eerste levels bouw je bijvoorbeeld een karretje met drie vierkanten en twee wieltjes.


Hulpmiddelen

De fantasie van de programmeurs bij Rovio lijkt wel eindeloos. Soms moet het vehikel kunnen rijden, soms vliegen. Om het voort te bewegen krijg je voortdurend andere hulpmiddelen, zoals een ventilator, een flesje spuitwater of een kist dynamiet. Dat je met een ballon kunt stijgen en met een paraplu als parachute kunt vermijden dat je te pletter stort is nogal duidelijk, maar sommige onderdelen zijn minder evident en moet je eerst uittesten.


Die aandrijvingen kan je ook in- en uitschakelen met knoppen onderaan het beeld. Soms blijkt daar de sleutel tot de oplossing te liggen: ga je te traag dan raak je niet over de hindernis, ga je te snel dan ga je over kop.


Scores

Net zoals bij Angry Birds moet je trachten drie sterren te behalen, maar de telling is wel totaal anders. Bij Angry Birds is het simpel: hoe minder vogeltjes je nodig hebt en hoe meer schade je toebrengt aan het kasteel van de varkens, hoe meer sterren.


Bij Bad Piggies krijg je één ster wanneer het varkentje het eindpunt bereikt. Dat blijkt meestal niet eens zo moeilijk. Maar onderweg staan kisten gemarkeerd met een ster, als je die meeneemt kan je een tweede ster verdienen. De derde ster kan je verdienen door een op voorhand aangeduid onderdeel niet te gebruiken.


Grafisch

Je moet natuurlijk van dit type spel houden. Puzzelen, de verschillende mogelijkheden uitproberen en telkens opnieuw beginnen zonder al te gefrustreerd te geraken moeten jouw ding zijn. Dat telkens herbeginnen heeft Bad Piggies gemeen met Angry Birds, maar toch is er een groot verschil. Bij Angry Birds zit de enige variatie in de kracht en de hoogte waarmee je schiet. Bij Bad Piggies kan je je karretje op vele manieren samenstellen en aandrijven.


Grafisch is Bad Piggies leuk om naar te kijken. In dit 3D-tijdperk is het een hele verademing, je hebt er zeker geen krachtpatser van een grafische kaart voor nodig. Je ziet wel dat het gemaakt is voor platformen met een touchscreen. Het is echter zeer vlot te spelen met de muis op een pc.


Het spel is verkrijgbaar voor iOS, Android, Mac en pc. Aan een versie voor Windows Phone wordt gewerkt. De prijs voor de pc-versie bedraagt 4,95 euro; de Mac-versie kost 3,99 euro, de iPad-versie kost 2,39 euro en de iPhone-versie 0,79 euro. De Android-versie blijkt gratis te zijn, maar bevat wel advertenties die je niet kunt uitschakelen. In ruil krijg je momenteel 90 levels, maar Rovio belooft gratis updates.


Conclusie

Bad Piggies is gemaakt voor platformen met een touchscherm, maar is ook zeer vlot te spelen met de muis op een pc. Eén ding heeft het nieuwe spel gemeen met Angry Birds, het vorige spel van Rovio dat immens populair is: het is al net zo verslavend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content