HP laptop met Beats Audio-technologie

We testten de HP Pavilion dv7-4070eb, een notebook voorzien van Beats Audio. De technologie werd ontwikkeld in een exclusieve samenwerking van HP met Dr. Dre en producer Jimmy Lovine.

We testten de HP Pavilion dv7-4070eb, een notebook voorzien van Beats Audio. De technologie werd ontwikkeld in een exclusieve samenwerking van HP met Dr. Dre en producer Jimmy Lovine.


Dr. Dre en Jimmy Lovine zijn beiden Amerikanen met een passie voor muziek. Veel inspanningen van muzikanten en producers gaan verloren wanneer je hun muziek afspeelt op een notebook. HP, Dr. Dre en Jimmy Lovine hebben samen getracht een reeks notebooks te produceren die de klanken voortbrengen zoals ze in de studio werden opgenomen.


De doelgroep voor de met Beats Audio uitgeruste notebooks zal je verrassen. HP richt zich immers niet per se tot audiofielen, maar tot de gewone gebruiker die ook wil genieten van zijn favoriete muziek. Muziek moet voor iedereen toegankelijk zijn in de best mogelijke kwaliteit. Dat is het hele idee achter Beats Audio.


Technisch

De HP Pavilion dv7-4070eb werd uitgerust met een Intel Core i5-430M processor. Deze processor heeft een kloksnelheid van 2,26 GHz en kan dankzij Turbo Boost een maximale kloksnelheid bereiken van 2,53 GHz. De processor beschikt over 3 MB cache. Het systeem werd voorzien van 6 GB DDR3 geheugen en een harde schijf met 1 TB capaciteit (5200 RPM).


Voor het grafische geweld zorgt de ATI Mobility Radeon HD5470 met 512 MB DDR3 dedicated geheugen en switchable graphics. De kaart beschikt over maximaal 3226 MB videogeheugen en snoept daarmee een flink stuk van het werkgeheugen af. De notebook heeft verder een 17,3″ HD+ HP BrightView led-scherm met een maximale resolutie van 1600 x 900, een LightScribe Super Multi 8X DVD+-RW / DL optisch station, Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n draadloos LAN en een verwisselbare 6-Cell (55 WHr) Lithium-Ion batterij. Het besturingssysteem van dienst is Windows 7 Home Premium 64-bits. Het touchpad ondersteunt multi-Touch en de notebook beschikt over een ingebouwde TrueVision webcam die goed presteert, zelfs bij weinig licht.


Beats Audio

De notebook beschikt over een audiosysteem met geïntegreerde subwoofer. We hebben verschillende muziekstijlen beluisterd op de Pavilion dv7. De afgespeelde muziek klonk goed, maar niet verbazingwekkend. Hij gaat erg luid, maar daardoor treden soms storende trilgeluiden op. Wanneer we vergelijken met een Apple MacBook Pro moeten we eerlijk zeggen dat het geluid van deze laatste zuiverder klinkt, maar iets minder luid gaat. Wanneer we vergelijken met een standaard laptop (HP 620) moeten we toegeven dat de Pavilion dv7-4070eb veel beter en warmer klinkt. Hier scoort de Pavilion dv7-4070eb dus hoorbaar beter.


Conclusie

De HP Pavilion dv7-4070eb is een degelijke notebook die daarenboven voorzien is van een erg fraai design. Als je een snelheidsmonster wil, is de Pavilion dv7-4070eb geen goede keuze. Met name de harde schijf presteert zeer matig. Deze notebook is prima geschikt voor thuisgebruik en voor studenten die minder belang hechten aan gaming. Met zijn uitrusting is de prijs van 999 euro gerechtvaardigd.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content