HP multifunctional te koop bij Aldi

Aldi België legt woensdag 18 januari een HP DeskJet 3050A e-All-in-One Printer in zijn rekken voor 70 euro. Is dit een goede deal? Wij zochten het voor je uit.

Aldi België legt woensdag 18 januari een HP DeskJet 3050A e-All-in-One Printer in zijn rekken voor 70 euro. Is dit een goede deal? Wij zochten het voor je uit.


De HP DeskJet 3050A e-All-in-One Printer is een A4-instapmodel dat volgens HP 79 euro moet kosten. Bij Aldi krijg je er dus welgeteld 9 euro korting op. Mooi meegenomen, maar niet echt spectaculair.


Je krijgt er wel een HP 301 zwart- en driekleureninktpatroon (cartrdige) bij. Die kosten normaal rond de 20 euro voor de zwarte versie en rond de 22 euro voor de gewone driekleurenversie. Er zijn voor deze multifunctional ook XL zwart- en kleurenpatronen beschikbaar met meer inkt die elk ongeveer 30 kosten.


Uitrusting

De 3,5kg wegende DeskJet 3050A kan, zoals elke multifunctional of all-in-one, printen, scannen en kopiëren in A4. Dit kan zowel in zwart-wit als in kleur. Printen in zwart doet deze DeskJet 3050A aan 20 pagina’s per minuut (ppm) in conceptkwaliteit. In kleur daalt de printsnelheid dan tot 16 ppm. Maar als je afdrukt in laserequivalentkwaliteit dan daalt de printsnelheid tot 5,5 ppm voor zwart en 4 ppm voor kleur. De printresolutie bedraagt 4800 x 1200 dpi, voldoende om ook afdrukken in fotokwaliteit te maken. Scannen doet hij aan 1200 dpi en kopiëren gebeurt op 600 dpi.


Deze multifunctional heeft een ingebouwde WiFi a/g/n-module zodat je hem draadloos op je thuisnetwerk kunt aansluiten. Je kunt hem ook op een pc aansluiten via de meegeleverde usb 2.0-kabel. Bedienen doe je hem met behulp van het openklapbaar monochroom lcd-scherm met een diagonaal van 5cm. Deze printer kun je naar keuze gebruiken onder Windows 7, Vista en XP of onder Mac OS X v10.5 of 10.6. Als printertaal word HP PCL-3-GUI gebruikt. Deze multifunctional verbruikt 9 Watt tijdens het printen, 2,5 Watt in standby, 1,2 Watt in slaapstand en 0,35 Watt als je hem handmatig uitschakelt.


Testverslagen

Als we de testverslagen over deze multifunctional bekijken die her en der op het internet te vinden zijn, dan lijkt dit een redelijke goede instapmultifunctional te zijn. De bouwkwaliteit is niet denderend, maar is voldoende. Gewone teksten printen doet hij voldoende snel, maar pagina’s met veel grafische informatie print hij wel vrij traag. Deze printer kan pagina’s zonder randen afdrukken en zakelijke grafieken print hij mooi af, met gestoken, scherpe kleuren.


Kleurenfoto’s drukt hij eerder flets af, terwijl zwarte letters niet helemaal gestoken scherp zijn, iets wat je alleen met een vergrootglas ziet. Deze printer gebruikt twee cartridges, eentje voor zwart en eentje voor kleur. De kleurencartridge bevat drie kleuren, dus als er daar een van op is moet je de volledige cartridge vervangen als je verder in kleur wil printen. Dat is een grapje dat je telkens 22 of 30 euro kost, afhankelijk of je een gewone of grote kleurencartridge koopt.


Conclusie

Ben je op zoek naar een nieuwe multifunctional die niet te veel kost, maar toch behoorlijk werkt dan ben je bij de HP DeskJet 3050A zeker niet aan het verkeerde adres. Als je heel veel afdrukt (meer dan 250 pagina’s per maand) kijk je echter beter uit naar een multifunctional met een lagere kostprijs per afgedrukte pagina. Moet je hem in de Aldi kopen? Negen euro verschil met de officiële prijs is niet veel, maar de originele HP-inktpatronen zijn bij Aldi wel een pak goedkoper dan normaal: 11,99 euro voor het zwartpatroon en 14,99 euro voor het kleurenpatroon. Dat is ongeveer 7 euro minder dan normaal. Als je dus je slag slaat bij Aldi, daalt ook de paginakostprijs. De twee patronen die standaard worden meegeleverd zullen het wellicht niet zo heel lang uithouden, want fabrikanten vullen die meegeleverde patronen meestal niet helemaal af. Neem dus zeker al reservepatronen mee mocht je deze printer gaan kopen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content