Hybride Asus tablet is zeer flexibel

Hoe presteert de Asus Transformer Pad TF300T, een hybride Android 4.0-tablet met optioneel afneembaar en dichtklapbaar toetsenbord waarin bovendien een extra batterij zit? We zochten het uit in een test.

Hoe presteert de Asus Transformer Pad TF300T, een hybride Android 4.0-tablet met optioneel afneembaar en dichtklapbaar toetsenbord waarin bovendien een extra batterij zit? We zochten het uit in een test.


De Asus Transformer Pad TF300T kan je gewoon los kopen als ‘slate’ en dan ziet hij eruit zoals elke andere Android-tablet. Met het optionele qwerty-toetsenbord, dat ongeveer 100 euro extra kost, maak je er een hybride tablet van. Je klikt de slate vast in het toetsenbord en dan heb je iets wat op een netbook lijkt.


Het klikmechanisme is erg stevig en je kunt het geheel dichtklappen, net zoals bij een netbook. Opengeklapt staat de TF300T even stabiel als een netbook op je bureau of werkplek. Bovendien zit er een extra Lithium-Polymeerbatterij in het toetsenbord die de autonomie met vijf uur verlengt tot maximaal 15 uur in totaal. De batterijen zijn overigens niet verwisselbaar.


Hardware-uitrusting

Het 10,1-inch LCD-scherm biedt een resolutie van 800 x 1280 pixels en heeft een multitouch digitiser die tien vingers tegelijk herkent. Het scherm is van het IPS-type en biedt dus een vrij brede kijkhoek. De Transformer Pad TF300T heeft een quad-core Nvidia Tegra 3 processor die aan 1,2 GHz draait. Er zit ook een Nvidia GeForce GPU in met 12 cores waarmee grafische beelden en geluid worden versneld.


Het werkgeheugen is 1 GB groot en daarnaast krijg je nog 16 of 32 GB opslagruimte, al naargelang de versie die je koopt. De opslagruimte kun je nog verder uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Aan de achterkant zit een 8 MP digitale camera, aangevuld met een 1,2 MP exemplaar op de voorkant. Een led-flits ontbreekt.


Toetsenbord

Het toetsenbord is vooral interessant voor het typen van langere teksten, zoals e-mails, maar ook tekstverwerking. In dat verband is het handig dat Asus een volledig werkende versie van Infraware Polaris Office 3.0 geïnstalleerd heeft. Daarmee kun je documenten creëren die compatibel zijn met Microsoft Word, Excel en PowerPoint 97-2003.


Typen gaat redelijk vlot, al liggen de toetsen wel heel dicht bij elkaar, waardoor een tienvingerige typist niet op volle snelheid kan typen. Ook is de spatiebalk net iets te smal en ligt bovendien net iets te dicht tegen het aanraakvlak. Maar al met al vonden we het toetsenbord toch behoorlijk bruikbaar.


Prestaties

In de AnTuTu 2.8.3 benchmark scoort de Asus TF300T 10083 punten. In de GL Benchmark 2.1.4 haalt hij een grafische snelheid van 50 fps. De Linpack CPU-score bedraagt 61,089. Dit zijn gemiddelde prestaties voor een Android 4-tablet.


In de AnTuTu Battery Test scoort deze tablet 469 punten (zonder dat het toetsenbord is aangesloten). Reken op een effectieve autonomie tussen 5 en 8 uur zonder en 7 à 11 uur met toetsenbord, al naargelang de taken die je uitvoert en de ingestelde processorsnelheid en schermhelderheid. Een sterk punt van deze tablet is dat de batterij zeer snel oplaadt. In iets meer dan twee uur is ze weer vol.


Conclusie

De Asus Transformer Pad TF300T is misschien niet de allersnelste Android-tablet, maar wel een van de meest flexibele. Het toetsenborddock is een interessante aanvulling die van deze tablet een vervanger voor een netbook maakt waarop je ook vrij vlot langere teksten kunt typen. Bovendien verlengt het toetsenbord ook nog eens de autonomie dankzij zijn eigen ingebouwde batterij. Ook gezien zijn prijs (399 tot 499 euro) is dit een van de betere Android 4-tablets die je momenteel kunt kopen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content