Icarus Reader Go en Reader Sense getest

Icarus is een Nederlands bedrijf dat tablets en e-readers maakt. Wij testten twee 6-inch e-readers. De Icarus Reader Go is een goedkoop basismodel. De Icarus Reader Sense heeft een aanraakscherm en WiFi.

Icarus is een Nederlands bedrijf dat tablets en e-readers maakt. Wij testten twee 6-inch e-readers. De Icarus Reader Go is een goedkoop basismodel. De Icarus Reader Sense heeft een aanraakscherm en WiFi.


De afmetingen van beide e-readers zijn vrijwel identiek. De Sense meet 170 (H) x 124 (B) x 8,9 (D) mm en de Go 172,5 x 120,6 x 9 mm. De Reader Go is dus een fractie groter dan de Sense. Hij is wel lichter: de Go weegt 170 gram en de Sense 240 gram. De Go bedien je in tegenstelling tot de Sense volledig met toetsen.


De Sense heeft een aanraakscherm, maar ook nog een aantal bedieningstoetsen onder het scherm. Het touchscherm van de Sense vereenvoudigt het bedienen en selecteren van menu’s. Voordeel is ook dat je notities kunt nemen en op woorden kan zoeken in e-boeken. Ook een verklarend woordenboek is beschikbaar.


Met de Sense kan je ook het internet op. Dan moet je wel in de buurt zijn van een draadloos accesspunt en de WiFi activeren in de instellingen. Maar echt vlot werkt dit niet omwille van het trage scherm. Het is meer iets voor in noodgevallen.


De Sense wordt, net als de Go trouwens, herkend in de Adobe Digital Editions software. Je kunt er dus beschermde ePub-boeken mee lezen.


Het elektronisch schermpapier van de Go is witter en de letters lijken daardoor scherper dan op de Sense. De verklaring moet gezocht worden in de verschillende ePaper technologieën die deze Icarus e-readers gebruiken. De Reader Go gebruikt de E Ink technologie, terwijl de Readers Sense de SiPix technologie gebruikt. Bij vergelijking is E Ink duidelijk het betere elektronisch papier van de twee.


Conclusie

De Icarus Reader Sense (199,95 euro) en de Reader Go (149,95 euro) zijn beide erg hanteerbare e-readers. De Go is zo licht dat hij comfortabel in de binnenzak van een jas past. Hij mist dan wel de snufjes van de Sense, maar is eigenlijk de betere keuze omwille van het scherpere scherm.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content