Je huis bewaken met Belgacom Home Control

Belgacom Home Control is een uitgebreid en uitbreidbaar bewakingssysteem met ondersteuning voor een iOS of Android app voor controle op afstand. We hebben deze oplossing getest.

Het Belgacom Home & Care productgamma bestaat momenteel uit twee producten: Home View en Home Control. Het eerste product bestaat uit een HD netwerkcamera voor binnenshuis die je ook draadloos kan aansluiten. De camera biedt zowel dag- als nachtzicht en heeft een geïntegreerde bewegingsdetector.


Home Control biedt naast de Home View cameraset ook nog een centrale met ingebouwde sirene, een draadloze infraroodbewegingsdetector, een draadloze rookmelder, twee draadloze deursensoren, een slim stopcontact en twee sleutelhangers met afstandsbediening.


Voor beide Home & Care systemen heb je wel een VDSL-aansluiting nodig en moet je klant zijn of worden bij Belgacom met een Belgacom Internet Overal abonnement. De installatie, het instellen en het opvragen van beelden en alarmmeldingen gebeurt immers via het internet.


Installatie

Het pakket bevat heel wat onderdelen om te installeren. Maar eerst moet je via de e-Services van Belgacom een Home Control account activeren. Vervolgens start de online installatiegids die je stap voor stap door de installatie loodst.


De bedoeling is dat je elk meegeleverd accessoire eerst registreert. Na de registratie kan je ook elk accessoire testen vooraleer je het installeert.


De installatiegids op internet vertelt je ook hoe je elk van de accessoires het best plaatst. De hele installatie duurde bij ons toch een goede twee uur.


Je kan het systeem uitbreiden met andere accessoires, zoals een buitenhuiscamera met draadloze bewegingsdetectie of een watersensor.


Bewaking

Nadat je de installatie voltooid hebt, kan je inloggen via Belgacom e-Services of rechtstreeks via de Belgacom Home & Care pagina. De Startpagina van de webinterface laat je meteen zien of je Home Control systeem in orde is en geeft ook de status van je centrale weer: die kent de standen Actief, Thuis en Uit.


Bij Actief zijn alle accessoires geactiveerd om alarm te slaan. Bij Thuis kan je gedeeltes van het beveiligingssysteem activeren of uitzetten. Zo kan je instellen dat bewegingssensoren geen alarm genereren als mensen door het huis lopen, maar bijvoorbeeld de deursensoren instellen dat ze ’s nachts wel actief zijn. Bij Uit zet je alle accessoires uit behalve de rookmelder en eventueel de watermelder.


Apps

Via Google Play kan je de Belgacom Home Control Android app installeren op je smartphone of tablet. iOS gebruikers kunnen voor de app terecht in de Apple Store. De interface is vergelijkbaar met die van de webinterface, maar de mogelijkheden zijn beperkter. De app dient vooral om het alarm te activeren van op afstand, de camerabeelden al dan niet live te bekijken en de historiek te raadplegen. En uiteraard om te reageren als er een alarm afgaat.


De app is trouwens ontwikkeld voor smartphones en niet voor tablets. Je gebruikt hem dus in portretstand, al kan je de live beelden van de camera wel in panoramastand bekijken. Belgacom deelde ons mee dat er een specifieke tablet App voorzien is, maar niet voor dit jaar.


Voor de live videobeelden op het web en op Android toestellen gebruikt Belgacom de Flash Player. Die wordt echter niet langer ondersteund door de recentste Android toestellen. Gevraagd of er een update komt, liet Belgacom ons weten dat ze verschillende alternatieven, waaronder html5, aan het bestuderen zijn en dat ze zeker verschillende technologieën in functie van smartphones en tablets zullen implementeren. De streefdatum hiervoor is oktober 2013.


Conclusie

Het Home Control systeem van Belgacom is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem om je woning te bewaken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je klant bent of wordt bij Belgacom met een VDSL-aansluiting en een Belgacom Internet Overal abonnement om het thuisbewakingssysteem te kunnen gebruiken. Door het duidelijke stappenplan hoeft er voor de installatie in tegenstelling tot bij andere bewakingssystemen geen technicus aan te pas te komen. Je hoeft zelfs niet eens een ‘handige harry’ te zijn. Bovendien wordt alle informatie in de cloud opgeslagen waardoor je ze overal waar je een internetverbinding hebt, kan opvragen. Belgacom heeft wel nog wat werk om de software te updaten.


Belgacom Home Control: 499,99 euro en 9,99 euro voor het maandabonnement voor de meldingen (via sms en/of e-mail), de mobiele applicatie en het bewaren van videobeelden (gedurende 30 dagen en beperkt tot 1 GB).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content