Kloeke multimedialaptop bij Aldi

Vanaf 7 september 2011 verkoopt Aldi de Medion Akoya MD 98680 (E7218). We bekijken in een preview wat deze laptop met een prijskaartje van 499 euro te bieden heeft.

Vanaf 7 september 2011 verkoopt Aldi de Medion Akoya MD 98680 (E7218). We bekijken in een preview wat deze laptop met een prijskaartje van 499 euro te bieden heeft.


De nieuwe Medion Akoya laptop is uitgerust met een mat ontspiegeld 17,3″ (44 cm) breedbeeldscherm met LED-Backlight en een HD-Ready resolutie van 1600 x 900 pixels. Dat is behoorlijk groot, de afmetingen en gewicht zijn navenant: 42 x 28 cm en 3,7 cm dik. Inclusief batterij heb je hiermee 3.500 gram op je schoot.


De laptop heeft een Intel Core i3-2310M processor, een dual core waarbij elke kern werkt aan 2,1 GHz maar wel voorzien van de Intel Hyper-Threading Technology zodat het lijkt of hij vier kernen heeft. Deze vrij nieuwe processor is het instap-model uit de Intel Sandy Bridge reeks van de tweede generatie. Je gaat die processor in heel wat laptops terugvinden, hij biedt immers uitstekende prestaties aan een bijzonder gunstige prijs.


Grafische kaart

Nog een interessante eigenschap van de Intel Core i3-2310M processor is de ingebouwde Intel HD Graphics 3000 grafische chip. Het is een energiezuinige oplossing en het houdt de prijs laag want je spaart een grafische kaart uit. Bovendien zijn de prestaties van de geïntegreerde grafische chips intussen sterk geëvolueerd, video en fotobewerking zal je er zonder problemen mee aankunnen. Ook gewone spelletjes zal best lukken, maar voor het zwaardere 3D-geweld ben je wel aan het verkeerde adres. Van energiezuinig gesproken: testen in de Duitse bladen vermelden een autonomie van ongeveer 3,5 uur. Niet slecht, maar echt denderend is dat niet. Waarschijnlijk is dat de tol die je betaalt voor een 44 cm scherm.


Verdere uitrusting

De verdere uitrusting is erg compleet én up-to-date. Van de vier USB-aansluitingen zijn er intussen al twee van het snelle type USB 3.0 en verder beschikt de laptop over.draadloos of bekabeld netwerk, Bluetooth 3.0, multikaartlezer, multistandaard dvd-/cd-brander met dvd-ram en Dual Layer-ondersteuning maar geen Blu-ray. Ook een 1,3 megapixel webcam en microfoon zijn voorzien.


De laptop is eenvoudig aan te sluiten op een externe monitor of een flatscreen tv via de VGA- of de HDMI-aansluiting. Hij is ook al voorzien van WiDi (Wireless Display). Hiermee kan je het beeld op je computerscherm draadloos doorsturen naar een tv. De noodzakelijke software is hiervoor op je laptop geïnstalleerd. Voorwaarde is wel dat ook je tv hierop voorzien is, of je moet een adaptertje plaatsen op een HDMI-aansluiting op je televisietoestel.


Op de harde schijf van 750 GB is nog ongeveer 700 GB vrij voor de gebruiker. Dat is al heel wat, maar één van de interessante eigenschappen van deze Akoya MD 98680 is dat hij onderaan een ligplaats heeft voor een tweede harde schijf.


Conclusie

Deze Medion Akoya MD 98680 (E7218) was twee maanden geleden in Duitsland al een succes. Nu is hij bij Aldi BE nog 100 euro goedkoper, dat belooft. Je krijgt in ieder geval heel veel computer met up-to-date componenten voor 499 euro. Alleen: niet kopen als je absoluut zware spelletjes wilt spelen. En hou er rekening mee dat je met deze laptop + 2de harde schijf + lader + draagtas al vlug zowat 5 kilo meesleurt.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content