Luister draadloos naar Spotify in elke kamer

Philips SW750M © Philips

Met de Philips Spotify multiroom-luidsprekers kan je draadloos luisteren naar de muziekstreamingdienst op alle speakers tegelijk of op elke luidspreker apart. De serie bestaat momenteel uit twee modellen, de kleine SW700M/12 en de grotere SW750M/12 en die hebben wij getest.

Met de Philips Spotify Connect multiroom-luidsprekers kun je de Spotify app gebruiken als afstandsbediening. Bovendien kun je onmiddellijk muziek schakelen van je koptelefoon naar de speaker (of meerdere speakers). Gewoon op “play” drukken en de muziek gaat verder op de speakers waar je op je smartphone met luisteren gestopt was.

De Philips Spotify Connect multiroom-luidsprekers werken zelfstandig en spelen dus niet via je smartphone: je kunt die blijven gebruiken zoals vanouds en je hoeft ook niet in de buurt van de speakers te blijven tijdens het afspelen van muziek.

De speakers hebben een hogere digitale signaalbemonstering dan je smartphone, waardoor de Spotify-muziek in principe beter zou moeten klinken. Meerdere speakers koppel je aan elkaar en controleer je met behulp van de Philips SpeakerSet Multiroom Manager app.

Het compactere model SW700M/12 meet 29,8 x 16,8 x 9,8 cm en bestaat uit twee full range speaker drivers van 2,5 inch en twee baspoorten voor versterking van de lage tonen.

Het grotere model SW750M/12 heeft een versterker van 20 watt, meet 36 x 21 x 13 cm en heeft twee tweeter speaker drivers van 35 mm en twee woofer drivers van 3 inch, samen met twee baspoorten.

In gebruikname

Download allereerst de Philips SpeakerSet Multiroom Manager app voor jouw smartphone of tablet. Zorg ervoor dat je smartphone of tablet verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als waarmee de speaker(s) verbonden moet worden.

Steek dan de compacte externe voeding in het stopcontact. Klik nu op “Setup a new speaker” in de app. Houd vervolgens de kleine “Setup”-knop de achterkant van de speaker ingedrukt tot het ledje oranje oplicht. Klik op “Next” in de app. De app zoekt nu naar de speaker in je draadloze netwerk. Dit kan tot 20 seconden duren.

De app vraagt je dan naar het wifi-wachtwoord; vul dit in en klik weer op “Next”. Na nog eens een seconde of twintig is je speaker gebruiksklaar. Een korte piep weerklinkt om aan te geven dat de verbinding gelukt is.

Klik daarna op “Check Online” om te controleren op eventuele nieuwe firmware. Daarna is je speaker speelklaar en verschijnt met de naam die je er in de app aan gaf in het Speakers-menu.

Heb je meerdere Philips Spotify speakers herhaal je dit eenvoudige setup-proces voor elk exemplaar. Je kunt maximaal vier Spotify Multiroom Speakers in hetzelfde wifi-netwerk gebruiken.

Standaard werkt elke speaker apart. In de app kun je speakers aan elkaar koppelen, zodat ze dezelfde muziek weergeven en je ze met één actie in de app luider of stiller kunt zetten.

Praktijk

De Philips Spotify Connect multiroom-luidsprekers werken zoals geadverteerd. Ze spelen zelfstandig muziek vanaf de cloud en je mobieltje dient alleen als afstandsbediening, niet om de muziek naar de speakers te streamen. Je kunt je smartphone dus gewoon blijven gebruiken.

Luidsprekers aan elkaar koppelen, ontkoppelen, het geluidsniveau wijzigen, muziek naadloos overzetten van je mobieltje naar de speakers: het werkt allemaal probleemloos.

We hebben echter een heel groot probleem met deze luidsprekers: ze werken uitsluitend met Spotify Connect en dit is een “premium” feature van Spotify. Als je dus geen betalend Spotify-abonnement hebt, ben je niets met deze luidsprekers. Je kunt ze ook voor of met niks anders gebruiken, er zit zelfs geen audio-ingang op. Dus als je geen betalende Spotify-gebruiker bent, zijn deze luidsprekers nutteloos.

De geluidskwaliteit is ook maar zo-zo. Verwacht zeker geen hifi-kwaliteit. De kleine speaker heeft duidelijk een beperkt dynamisch bereik. De grote presteert beter en kan een vrij grote kamer met geluid vullen. Wij zouden persoonlijk alleen voor de grote kiezen, als we in een dergelijk beperkt product geïnteresseerd zouden zijn.

De grote luidspreker verbruikt 4 watt in werking en 6 watt maximaal. Het stroomverbruik van deze luidsprekers valt dus erg mee.

Conclusie

De Philips Spotify Connect multiroom-luidsprekers zijn mogelijk interessant als je een betalende Spotify-gebruiker bent. Je kunt vier luidsprekers aan elkaar koppelen of apart in verschillende kamers gebruiken en alles bedienen met je smartphone of tablet. Verwacht echter geen hifi-kwaliteit, al presteert het grote model beter dan het kleine. Als je geen betalend Spotify-abonnement (meer) hebt, worden deze luidsprekers onbruikbaar: je kunt er zelfs geen externe muziekbron op aansluiten.

Adviesprijzen: 99,99 euro voor de SW700M en 149,99 euro voor de grotere SW750M.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content