Medion multimedia-pc bij Aldi

Morgen 28 maart 2012 verkoopt Aldi een Medion desktop-pc die de aanduiding “Multimedia Design PC” krijgt en 499 euro kost. We bekeken de specificaties.

Morgen 28 maart 2012 verkoopt Aldi een Medion desktop-pc die de aanduiding “Multimedia Design PC” krijgt en 499 euro kost. We bekeken de specificaties.


Over de aanduiding “Design” kan je redetwisten, want in de verpakking zit de ouwe trouwe kast van Medion. Ze is 18 x 39 x 39 cm groot, weegt ongeveer 9 kg en is hoogglanzend zwart met zilverkleurige accenten. Bovenaan zit het USB 3.0-dockingstation voor de HDDrive2go super speed externe harde schijven van Medion. Belangrijker is natuurlijk wat er in die kast steekt.


Het hart van deze desktop Medion Akoya MD 8895 (P5350D) is een Intel Core i5-2320 processor, een Sandy Bridge van de tweede generatie. Deze heeft vier kernen, maar is niet uitgerust met Intels Hyper-Threading Technology. Hierdoor kan hij toch maar vier taken tegelijkertijd uitvoeren. Die voert hij dan wel uit met een takt van 3.0 GHz, snelheid die zo nodig kan opgedreven worden tot 3.3 GHz dankzij Intels Turbo Boost Technology. Het interne geheugen bedraagt 6 MB smartcache.


Grafische kaart

Deze Intel Core i5-2320 processor heeft ook een grafische component aan boord, de Intel HD Graphics 2000. In de meer recente processoren is die vervangen door de Intel HD Graphics 3000 die stukken beter presteert. Dat weet Medion natuurlijk ook, dus hebben ze er een extra grafische kaart ingestoken, de “buitengewoon krachtige Nvidia GeForce GT530”. Dit zijn wel de woorden die Medion in de omschrijving van deze pc zet, zeker niet de onze. Het is een Low End grafische kaart, zonder meer.


Werkgeheugen en harde schijf

De grootste verdienste van deze Nvidia GeForce GT530 is ongetwijfeld dat ze 1024 MB DDR3 toevoegt aan het “groot werkgeheugen van 4 GB DDR3 SDRAM”. Dat “groot” komt ook weer uit de Medion folder. We zouden het eens moeten nakijken of er vandaag de dag nog desktops op de markt komen met minder dan 4 GB werkgeheugen, veel zullen het er toch niet zijn. 4 GB is goed, het is gebruikelijk maar ook niet méér.


“Enorme harde schijf van 1 TB” jubelt de Medion folder ook. 1 TB is best mooi, maar in de Medion desktop-pc die vorig jaar met Sinterklaas te koop was, stak het dubbele. De Medion Akoya MD 8895 (P5350D) biedt verder weinig of geen verrassingen, business as usual. Hij is uitgerust met USB 3.0, maar er is slechts één USB 3.0-aansluiting van dit type en die zit dan nog vooraan. De vier USB-aansluitingen achteraan zijn allen nog van het type USB 2.0.


Aansluitingen

De grafische kaart heeft zowel een VGA-, HDMI- als een DVI-I-aansluiting. Je kunt er probleemloos twee monitoren op aansluiten. 6-kanaals High Definition Audio is ook voorzien. De cd/dvd-brander ondersteunt een heleboel formaten, zelfs dual layer, maar leest nog altijd geen Blu-ray-schijven. Naar onze mening toch een tekortkoming wanneer je er het predicaat “multimedia” opkleeft.


Verbinding maken met het internet of je andere computers kan zowel draadloos (Wireless LAN IEEE 802.11n-standaard) als met een kabeltje (10/100/1000 Mbit/s Netwerkcontroller). Zoals altijd is het besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64 Bit. Microsoft levert verder nog Office 2010 Starter en Windows Live Essentials voor Instant Messaging, e-mail, blogs, foto’s en zo meer.


Conclusie

Is de Medion Akoya MD 8895 (P5350D) een slechte computer? Helemaal niet, in tegendeel. Maar de superlatieven “groot”, “enorm”, “buitengewoon krachtig” enzovoort stuiten ons tegen de borst, want dat is gewoon niet waar. De vorig jaar rond Sinterklaas aangeboden Akoya MD 8805 kostte 549 euro, de nu aangeboden Akoya MD 8895 kost er slechts 499 euro. Maar voor die 50 euro minder krijg je wel een inferieure grafische kaart en een harde schijf van slechts 1 TB (in de Sinterklaas-pc stak 2 TB). De prijs/kwaliteitverhouding ligt bij de nu aangeboden Medion Akoya MD 8895 (P5350D) dan ook een pak lager. Geen slechte desktop, maar hij zal zeker geen geschiedenis schrijven.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content