Met app bestuurbare helikopter

De Griffin HELO TC is een kleine helikopter die je bestuurt via een iOS of Android toestel. Speelgoed voor kinderen of volwassenen? We zochten het uit.

De Griffin HELO TC is een kleine helikopter de je bestuurt via een iOS of Android toestel. Speelgoed voor kinderen of volwassenen? We zochten het uit.


De Griffin HELO TC is een ultralichte helikopter die werd opgebouwd uit blank metaal en zwart plastic. Het binnenwerk is goed zichtbaar, maar wordt beschermd door het metalen frame. Dankzij het open frame zie je duidelijk wat voor technisch vernuft de HELO TC aan boord heeft, maar mede daardoor is de HELO TC alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.


Bovendien is het toestel met een gewicht van 41 gram veel te licht om te weerstaan aan weer en wind. De HELO TC is ook geschikt voor gebruik in het donker dankzij verschillende gekleurde LED’s en de witte LED op de voorzijde van het toestel.


Ready for Take Off

Nadat de Griffin HELO TC volledig is opgeladen, plaatsen we de helikoper op een veilige plaats om op te stijgen. Zorg ervoor dat de omgeving vrij is van obstructies en huisdieren. Vervolgens verbinden we onze Samsung Galaxy SII met het meegeleverde IR Flight Control Deck via de 3,5 mm jack-aansluiting en schuiven onze smartphone op het deck.


We starten de HELO TC app die we op onze smartphone hebben gedownload. De app geeft via geluidssignalen de commando’s door aan het infrarode deck. Vandaar dat je het deck moet aansluiten op de hoofdtelefoonuitgang van je smartphone. Volgens Griffin schakel je best de airplane-modus in op je smartphone, zodat er geen inkomende oproepen mogelijk zijn.


Je kan de HELO TC besturen via aanraakbewegingen met een joystick en gashendel of met behulp van bewegingen die je maakt met je smartphone. In beide gevallen reageert de helikopter zeer nauwkeurig op de commando’s die via infrarood worden uitgezonden.


Vlucht

De app is uiterst gebruiksvriendelijk en biedt erg veel mogelijkheden. Je kan een expert-modus activeren, het scherm vergrendelen, de gashendel naar rechts verplaatsen, etcetera. Bovendien kan je tot drie vluchtplannen opnemen en afspelen.


Wellicht stort je de eerste keren vaak neer. Het is niet zo eenvoudig als het leuke filmpje van Griffin doet uitschijnen. Dit is ondanks de lage prijs zeker geen kinderspeelgoed. De HELO TC is eerder geschikt voor jongvolwassenen en jeugd op leeftijd. De HELO TC bezorgde ons uren speelplezier, maar hou rekening met de korte gebruiksduur van slechts 10 minuten. De HELO TC biedt niet dezelfde mogelijkheden als de AR.Drone van Parrot, maar het toestel is dan ook een stuk goedkoper.


Conclusie

De Griffin HELO TC (49,99 dollar) is een gadget met hoge amusementswaarde. Vooral in het begin krijgt het toestel het bij menig gebruiker zwaar te verduren, want je moet er echt mee leren vliegen. Als je die vaardigheid onder de knie hebt, kan het plezier niet op. De app voor Android functioneerde prima tijdens onze test en biedt veel functionaliteit.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content