Mobiel routertje met 3G-ondersteuning

Sitecom heeft een kleine draadloze internetrouter in het gamma waarop je optioneel een 3G usb-modem kunt aansluiten, zodat je er ook mee kan surfen via het gsm-netwerk.

Sitecom heeft een kleine draadloze internetrouter in het gamma waarop je optioneel een 3G usb-modem kunt aansluiten, zodat je er ook mee kan surfen via het gsm-netwerk.

De Sitecom WL-357 Wireless Mobile Router 300N is niet veel groter dan een pakje sigaretten en weegt slechts 141 gr. Hij past als het moet in een broekzak. Je kunt er ook mee surfen via het gsm-netwerk. Dat is handig als back-up voor een bestaande internetverbinding. Het komt ook onderweg van pas, bijvoorbeeld in een conferentiezaal, een hotel of wanneer je op reis bent. Je kunt dan immers een 3G-verbinding delen met collega’s, vrienden of familie.

Mogelijkheden
De Sitecom WL-357 is compatibel met 802.11b/g/n WiFi-netwerken en biedt een maximale draadloze doorvoersnelheid tot 300 Mbit/s. Hij ondersteunt alle belangrijke beveiligingsstandaarden (WEP, WPA, WPA2 en WPA Radius). Via WiFi Protected Setup (WPS) kun je de beveiliging overigens automatisch instellen met een druk op de witte knop die je op de bovenkant van het routertje terugvindt. Jouw besturingssysteem moet dan ook WPS ondersteunen. Dat is het geval bij alle recente besturingssystemen.

3G In de usb-poort kun je een 3G modem steken. De WL-357 ondersteunt een twintigtal 3G modems van twaalf verschillende merken, waaronder ook die van het Belgische Option. Deze router kan daarnaast ook nog functioneren als draadloze “bridge” (om twee draadloze netwerken te koppelen) en als draadloze “repeater” (om de dekking van een bestaand draadloos netwerk te verbeteren).

Het is spijtig genoeg niet mogelijk om tegelijk een ADSL- en een 3G-verbinding te configureren. Er bestaan routers die dit wel kunnen, maar die zijn duurder en groter.

Als test we surfen we met onze notebook via de router draadloos over het 3G-netwerk van Mobistar. De doorvoersnelheid van de router benadert de snelheid die maximaal haalbaar is met onze 3G-verbinding. De flessenhals inzake snelheid is hier duidelijk de 3G-verbinding en niet de router.

Conclusie
Dit is een handig routertje om thuis of op kantoor als back-up te gebruiken en om overal met je mee te nemen. Voor de prijs (net geen 80 euro) hoef je het niet te laten.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content