Monitor en Full HD-tv in één

We testten de Philips 231T1 Full-HD, een 23-inch lcd-monitor met dvb-t tuner en hdmi- en Component-video ingangen.

We testten de Philips 231T1 Full-HD, een 23-inch lcd-monitor met dvb-t tuner en hdmi- en Component-video ingangen.

De T1-serie Full HD lcd-monitoren van Philips zijn beschikbaar met een beeldiagonaal van 20, 22 en 23 inch. Deze beeldschermen zijn tegelijk digitale tv en computermonitor.

Vormgeving

De monitor is vormgegeven zoals een mini-lcd-tv. De kast en de voet zijn gemaakt van blinkend zwarte “pianolak” kunststof en de randen rond het scherm zijn redelijk smal. Alleen de rand onder het scherm is iets breder omdat daarin de 2 x 5W stereospeakers verwerkt zijn. Alle aansluitingen zijn achteraan mooi gegroepeerd en van de nodige labels voorzien.

Op het gebied van kabels wordt alleen een vga- en pc-audiokabel meegeleverd. Verder krijg je ook een smalle, langwerpige afstandsbediening meegeleverd. Daarin passen twee AAA-batterijen die eveneens in de verpakking zitten.

Beeldkwaliteit De antireflecterende coating van de 231T1 doet zijn werk goed. De kijkhoek is met 170 graden eerder beperkt, maar voor een dergelijk klein scherm is een grotere kijkhoek ook niet echt van belang. De “intelligente” videomodussen (Film, Levendig, Standaard en Eco) zijn een kwestie van smaak. Persoonlijk stellen we het scherm liever in met een speciale test-dvd; die instellingen kunnen we gelukkig wel vastleggen onder de videomodus Persoonlijk.

Als computermonitor stelt het scherm niet teleur; we hebben eigenlijk geen echte fouten kunnen ontdekken. Wel zijn er weinig geavanceerde beeldinstellingen voor computergebruik; de kleurtemperatuur kun je dan bijvoorbeeld niet instellen.

Als tv is de beeldkwaliteit behoorlijk als je de ingebouwde 1080i of 1080p Full-HD resolutie kunt gebruiken. Contrast en zwartniveau zijn meer dan behoorlijk. Op de lagere resoluties zie je toch heel wat digitale artefacten en vervorming in het beeld, al valt het al bij al nog mee. De beeldkwaliteit is behoorlijk, niet meer, maar ook niet minder. Het scherm is ook snel genoeg om sportbeelden en games vloeiend weer te geven.

Conclusie

De Philips 231T1 Full-HD tv en monitor bevalt ons, zeker gezien zijn redelijk democratische prijskaartje (290 euro). Vooral op een studentenkamer, op de slaapkamer of op zolder- annex werkkamer kan deze monitor met ingebouwde tv mooie diensten bewijzen.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content