Muziektoren met iPod docking station

Lenco introduceerde onlangs de iPod Tower 1, een stereoluidspreker met ingebouwde versterker en subwoofer. We onderzochten hoe deze muziektoren klinkt.

Lenco introduceerde onlangs de iPod Tower 1, een stereoluidspreker met ingebouwde versterker en subwoofer. We onderzochten hoe deze muziektoren klinkt.

Lenco levert bij de iPod Tower 1 een basisplaat en vier spikes mee. Daarmee kan je de toren stabiel op elke ondergrond plaatsen. De toren is ongeveer 30 cm breed en diep en iets meer dan 90 cm hoog. Hij bestaat in drie glanzende kleuren: zwart, rood en wit. De voorkant is altijd zwart; alleen de zijpanelen hebben een andere kleur.

Linker- en rechterkanaal zijn boven elkaar geplaatst. Het opgegeven vermogen van de ingebouwde versterker is 2 x 15 W voor de stereoluidsprekers en 1 x 30 W voor de subwoofer (RMS). Behalve de stroomkabel zijn er dus geen andere kabels die moeten worden aangesloten.

iPod dock
Bovenaan de iPod Tower 1 zit de dockaansluiting voor een Apple iPod. Lenco levert de nodige conversiestukken voor verschillende types iPods bij het systeem. Onder de dockaansluiting bevinden zich verschillende bedieningsknoppen voor geluid, spoelen, stand-by en invoersignaal. Op de voorkant is er ook een eenvoudig, groen oplichtend statusscherm. Het lcd-scherm kan een klok weergeven. De toren heeft ook een slaaptimer. Merkwaardig genoeg zit er geen wekker in. Je kunt de toren ook bedienen met de compacte, overzichtelijke infrarode afstandsbediening.

Aansluitingen Het is mogelijk om een ander extern audio-apparaat, zoals een cd-speler of mp3-speler, aan te sluiten. Daarvoor gebruik je de RCA-jack- en 3,5 mm minijack-stereoaansluitingen op de achterkant. Een audiokabel wordt meegeleverd. Op de zijkant zijn er ook een USB 2.0-poort voor een geheugenstick en een sleuf voor SD Card-, MMC- en MS-geheugenkaartjes. Van die geheugens kun je direct mp3’tjes afspelen. Verder heeft deze tower ook een ingebouwde FM-radio.

Stereoscheiding De Lenco iPod Tower 1 speelt als je dat wil heel hard en kan dus ook een vrij grote ruimte met geluid vullen. Het geluid wordt erg door bassen gedomineerd, hoewel je dit enigszins kunt regelen via de tooninstellingen van de toren zelf of via de equalizer op de iPod. Ook de stereoscheiding is niet erg goed. Dat is logisch omdat de beide luidsprekers boven elkaar en niet naast elkaar zijn geplaatst

Conclusie
De Lenco iPod Tower 1 ziet er mooi uit, is compact en werkt gebruiksvriendelijk. De geluidskwaliteit is echter redelijk beperkt. Dat merk je vooral bij de weergave van klassiek en jazz. Popmuziek klinkt iets beter.

Bron: www.diskidee.be


Partner Content