Nieuw model Medion tablet te koop bij Aldi

Aldi verkoopt vanaf woensdag 12 december 2012 met de Medion Lifetab MD 99300 (S9714) al voor de derde keer een Android tablet. We bekijken de specificaties.

Aldi verkoopt vanaf woensdag 12 december 2012 met de Medion Lifetab MD 99300 (S9714) al voor de derde keer een Android tablet. We bekijken de specificaties.


Deze Medion Lifetab meet 257 x 186 mm en is met zijn 9,9 mm net geen centimeter dik. Ook het gewicht (630 gram) is dik in orde. In een blinkend zwart kader zit een 10-inch (25,4 cm) IPS multitouch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Daarop kun je dus beelden in High Definition bekijken (HD Ready, 720p).


IPS staat voor In-Plane Switching Technology en heeft onder meer als voordeel dat de helderheid en de kleuren behouden blijven wanneer je onder een schuine hoek naar het scherm kijkt. Andere voordelen zijn een snelle reactietijd en geen licht- of regenboogkringen wanneer je het scherm aanraakt – een belangrijk aspect bij een touchscreen. Verder heeft deze Lifetab twee camera’s: vooraan eentje van 1,3 megapixels voor Skype en dergelijke, achteraan een 3 megapixel camera voor foto’s.


Processor

In de Lifetab MD 99300 (S9714) monteerde Medion de Tegra 3 processor van NVidia, die ze geklokt hebben op 1,2 GHz en die ondersteund wordt door 1 GB LPDDR3 werkgeheugen. De Tegra 3 is een quad-core processor met vijf kernen. Of nauwkeuriger gezegd: met 4+1 kernen. NVidia noemt de vijfde kern de “Battery-Saver Core”. Die wordt alleen gebruikt wanneer de werklast minimaal is – in stand-by of bij het luisteren naar muziek bijvoorbeeld.


Bij normaal gebruik worden de vier overige kernen al naar gelang de behoefte in- of uitgeschakeld. Als gebruiker merk je daar absoluut niets van. De bedoeling is uiteraard dit tablet zo zuinig mogelijk te maken. Medion beweert dat met de Lithium-polymeeraccu een autonomie van 9 uur haalbaar is. Testen van dit tablet in andere landen bevestigen deze waarde en gaan zelfs tot meer dan 10 uur.


Aansluitingen

Aan de linkerzijde zit de aansluiting voor koptelefoon, de blokkeerknop voor de automatische beeldrotatie, de aan/uit-knop en de volumeregeling. Rechts vind je een micro-HDMI- en een micro-USB 2.0-poort met USB-hostfunctie.


Aan de achterkant ten slotte vind je nog een microSD-/SDHC-geheugenkaartlezer en de ligplaats voor een SIM-kaart. Je krijgt overigens al een Aldi Talk-setje meegeleverd, waarin een SIM-kaartje zit, goed voor gratis mobiel internetten gedurende maximaal 90 dagen en maximaal 1 GB aan datavolume. Niet zichtbaar, maar eveneens aanwezig zijn Bluetooth 3.0 en een GPS-module.


Besturingsysteem

Als besturingssysteem werd Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) geïnstalleerd, maar volgens de reclame is een gratis automatische upgrade naar Adroid 4.1 (Jelly Bean) in 2013 voorzien. Deze Medion Lifetab verscheen eerder al in andere landen. Er zijn dan ook heel wat commentaren terug te vinden op het internet.


Over het algemeen zijn die vrij lovend, maar vaak terugkerend zijn opmerkingen over het sterk spiegelend beeldscherm en een ietwat te geringe lichtopbrengst wat het gebruik van dit tablet in volle zon sterk bemoeilijkt.


Conclusie

Deze Medion Lifetab MD 99300 (S9714) is een volwaardig tablet met heel wat extra’s. 399 euro is dan wel geen uitzonderlijk lage prijs, maar het zijn precies de vele extra’s die er een interessante aanbieding van maken.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content